
Kaj boste skuhali danes?
Riž z divjimi gobami, skuto, rožmarinom in timijanom
Rižota z gobami bo odlična tudi s suhimi jurčki
Riž z divjimi gobami, skuto, rožmarinom in timijanom
Rižota z gobami bo odlična tudi s suhimi jurčki

Sestavine
- 15 g suhih jurčkov
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlica zelenjavne jušne osnove v prahu
- 1 žlica repičnega olja
- 1 velika čebula
- 200 g drobnih šampinjonov
- 1 žlica svežih timijanovih lističev
- 1 žlička nasekljanega rožmarina
- 3 stroki česna
- črni poper
- 170 g rjavega riža basmati
- 1 manjši por
- 50 g rikote
- 15 g drobno naribanega zorjenega sira (npr. parmezana, ovčjega …)
- peteršilj, ko postrežemo

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 15 g suhih jurčkov
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlica zelenjavne jušne osnove v prahu
- 1 žlica repičnega olja
- 1 velika čebula
- 200 g drobnih šampinjonov
- 1 žlica svežih timijanovih lističev
- 1 žlička nasekljanega rožmarina
- 3 stroki česna
- črni poper
- 170 g rjavega riža basmati
- 1 manjši por
- 50 g rikote
- 15 g drobno naribanega zorjenega sira (npr. parmezana, ovčjega …)
- peteršilj, ko postrežemo
Postopek
Suhe jurčke prelijemo z 8 dl vrele vode. Primešamo balzamični kis in jušno osnovo v prahu ter pustimo, da se namakajo.
V velikem voku ali ponvi segrejemo olje in na njem pražimo drobno nasekljano čebulo 8 minut, da se zmehča in zlato rjavo obarva. Dodamo šampinjone, timijan, rožmarin, na rezinice narezan česen in črni poper ter kuhamo 5 minut in medtem občasno pomešamo. Prilijemo suhe jurčke s tekočino vred, nato pa dodamo še riž in por, ki smo ga očistili in narezali na rezine.
Pokrijemo s pokrovko in nežno kuhamo 30 minut, da riž vsrka tekočino in je mehak, a še vedno oreškast. Odstavimo in vmešamo skuto ter nariban sir. Posujemo s lističi peteršilja in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krompirjev pire s karamelizirano šalotko
Slasten krompirjev pire kot priloga na nedeljskem kosilu.
Solata s pečeno peso in jajci
Vegetarijanska solata s kremastim prelivom in hrustljavimi lešniki je lahko tudi lahek samostojen obrok.