Kaj boste skuhali danes?
Riž z divjimi gobami, skuto, rožmarinom in timijanom
Rižota z gobami bo odlična tudi s suhimi jurčki
Riž z divjimi gobami, skuto, rožmarinom in timijanom
Rižota z gobami bo odlična tudi s suhimi jurčki
Sestavine
- 15 g suhih jurčkov
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlica zelenjavne jušne osnove v prahu
- 1 žlica repičnega olja
- 1 velika čebula
- 200 g drobnih šampinjonov
- 1 žlica svežih timijanovih lističev
- 1 žlička nasekljanega rožmarina
- 3 stroki česna
- črni poper
- 170 g rjavega riža basmati
- 1 manjši por
- 50 g rikote
- 15 g drobno naribanega zorjenega sira (npr. parmezana, ovčjega …)
- peteršilj, ko postrežemo
Podpora imunskemu sistemu in dvig energije - na žlico
Na siv jesenski dan naše telo in duša zahrepenita po krožniku domače juhice. Bistra ingverjeva juha s piščančjimi cmočki pa je tudi odlična podpora za zdravje.
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Sestavine
- 15 g suhih jurčkov
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlica zelenjavne jušne osnove v prahu
- 1 žlica repičnega olja
- 1 velika čebula
- 200 g drobnih šampinjonov
- 1 žlica svežih timijanovih lističev
- 1 žlička nasekljanega rožmarina
- 3 stroki česna
- črni poper
- 170 g rjavega riža basmati
- 1 manjši por
- 50 g rikote
- 15 g drobno naribanega zorjenega sira (npr. parmezana, ovčjega …)
- peteršilj, ko postrežemo
Postopek
Suhe jurčke prelijemo z 8 dl vrele vode. Primešamo balzamični kis in jušno osnovo v prahu ter pustimo, da se namakajo.
V velikem voku ali ponvi segrejemo olje in na njem pražimo drobno nasekljano čebulo 8 minut, da se zmehča in zlato rjavo obarva. Dodamo šampinjone, timijan, rožmarin, na rezinice narezan česen in črni poper ter kuhamo 5 minut in medtem občasno pomešamo. Prilijemo suhe jurčke s tekočino vred, nato pa dodamo še riž in por, ki smo ga očistili in narezali na rezine.
Pokrijemo s pokrovko in nežno kuhamo 30 minut, da riž vsrka tekočino in je mehak, a še vedno oreškast. Odstavimo in vmešamo skuto ter nariban sir. Posujemo s lističi peteršilja in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testenine z zelenjavno omako
Paradižnikovo omako, v kateri se skriva še druga zelenjava, lahko tudi zamrznemo.
Ribezovi krofki
Rezanci udon z rakci
Hitro pripravljeni rezanci z rakci bodo odlični za malico, kosilo ali večerjo