© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vroča čokolada v kozarcu

Vroča čokolada, v kateri se okopa penasti snežak

Vroča čokolada v kozarcu

Vroča čokolada, v kateri se okopa penasti snežak

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
snežak

Sestavine

  • 3 veliki beli penasti bomboni
  • črno in oranžno jedilno pisalo
  • 1 okrogla čokoladna ploščica (glej nasvet)
  • 1 čokoladni bombon v obliki kupole oziroma klobučka
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • pest mini belih penastih bombonov
  • 1 piškot s koščki čokolade (primerne velikosti, da bo šel v kozarec)
  • 3 jagodne 'vezalke' (glej nasvet)

dodatne potrebščine

  • 1 zobotrebec
  • 1 velik kozarec od marmelade
  • darilni trak in obešanka
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 3 veliki beli penasti bomboni
  • črno in oranžno jedilno pisalo
  • 1 okrogla čokoladna ploščica (glej nasvet)
  • 1 čokoladni bombon v obliki kupole oziroma klobučka
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • pest mini belih penastih bombonov
  • 1 piškot s koščki čokolade (primerne velikosti, da bo šel v kozarec)
  • 3 jagodne 'vezalke' (glej nasvet)

dodatne potrebščine

  • 1 zobotrebec
  • 1 velik kozarec od marmelade
  • darilni trak in obešanka

Postopek

1

Najprej naredimo snežaka. Penaste bombone drugega za drugim nataknemo na zobotrebec – če na vrhu zobotrebec štrli ven, ga odrežemo. Z malo jedilnega pisala prilepimo čokoladno ploščico in čokoladni bombon na zgodnji penasti bombon, nato snežaku narišemo obraz in 3 pikice za gumbe. Spletemo 3 jagodne ‘vezalke’ in jih kot šal zavežemo snežaku okrog vratu. S še malo jedilnega pisala snežaka prilepimo na piškot in pustimo, da se posuši.

2

V skledici zmešamo kakav in sladkor in mešanico vsujemo v kozarec. Nanjo postavimo snežaka, okrog pa posujemo mini penaste bombone. Kozarec zapremo s pokrovom in z darilnim trakom privežemo obešanko navodilom: »V kozici segrej 3 dl mleka. Snežaka vzemi iz kozarca in dodaj mleko. Zmešaj, da dobiš kakavov napitek, potem pa vanj pomakaj snežaka in uživaj.«

Nasvet

Okroglo čokoladno ploščico lahko naredimo tudi sami. 10 g čokolade stopimo in damo v malo prozorno vrečko, ki ji odrežemo vogalček. V obliki kroga jo nabrizgamo na košček papirja za peko in damo v hladilnik, da se strdi.

Namesto jagodnih ‘vezalk’ pa lahko za snežakov šal uporabimo tudi lep okrasni trakec. V tem primeru na navodilo pripišemo, da šal pred pomakanjem snežaka v kakav odstranimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.