
Veganske palačinke s paradižnikom in šampinjoni
Veganske slane palačinke, ki navdušujejo vse!
Veganske palačinke s paradižnikom in šampinjoni
Veganske slane palačinke, ki navdušujejo vse!

Sestavine
- 150 g bele moke
- 1 žlička sojine moke
- noževa konica pecilnega praška
- ščepec soli
- 4 dl sojinega mleka
- rastlinsko olje za peko
- narezan drobnjak za posip
nadev
- 2 žlici rastlinskega olja
- 250 g majhnih šampinjonov
- 250 g češnjevega paradižnika
- 2 žlici sojinega mleka
- velika pest pinjol
- malo soli

Super sladice z jagodičjem
Pripravite sedem poletnih sladicez jagodami, malinami, borovnicami in drugim jagodičjem. Od pite do sladoleda – preprosto, sveže in okusno!

5 zlatih pravil za mojstre žara, ki jih naredite pred peko
Za uspeh na žaru ne zadošča le dobra volja. Spoznajte 5 pravil, ki ločijo ljubitelje od pravih mojstrov. Dodali smo tudi recepte!

Slastni namazi, ki premagajo sendviče in narezke
Tudi sendvičev in narezkov se človek občasno naveliča. Takrat si popestrimo zajtrke, malice ali večerje z okusnimi zelenjavnimi namazi. Doma narejeni so še boljši!
Sestavine
- 150 g bele moke
- 1 žlička sojine moke
- noževa konica pecilnega praška
- ščepec soli
- 4 dl sojinega mleka
- rastlinsko olje za peko
- narezan drobnjak za posip
nadev
- 2 žlici rastlinskega olja
- 250 g majhnih šampinjonov
- 250 g češnjevega paradižnika
- 2 žlici sojinega mleka
- velika pest pinjol
- malo soli
Postopek
Šampinjone očistimo, češnjev paradižnik razpolovimo. Obe vrsti moke stresemo v skledo, dodamo pecilni prašek in sol, prilijemo sojino mleko in sestavine zmešamo v gladko maso.
V srednje veliki ponvi z neoprijemljivim dnom močno segrejemo malo olja. Približno 3 žlice mase vlijemo v ponev in na srednji temperaturi pečemo, da se na površini palačinke pojavijo mehurčki. Palačinko obrnemo in pečemo še na drugi strani, da postane zlato rjave barve. Prav tako iz mase spečemo še preostale palačinke (približno 8 jih bomo spekli). Pečene palačinke shranimo na toplem.
Pripravimo še nadev. V ponvi segrejemo olje in pražimo gobe, da se zmehčajo. Dodamo paradižnik in pražimo še nekaj minut. Solimo, vmešamo še dve žlici sojinega mleka in pinjole ter nežno kuhamo le toliko, da se sestavine pomešajo. Palačinke razdelimo na dva krožnika in jih obložimo z nadevom. Jed posujemo z drobnjakom in postrežemo.