Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Polnovredni medeni kolač s hruškami

Preprosto sadno pecivo za vse priložnosti

Polnovredni medeni kolač s hruškami

Preprosto sadno pecivo za vse priložnosti

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Oznake
hruške hruška
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 120 g masla
  • 50 g medu
  • 2 žlici češnjevega likerja
  • nastrgana lupina ½ limone
  • 3 jajca
  • ščepec soli
  • 130 g polnozrnate pšenične moke
  • noževa konica pecilnega praška
  • maslo in drobtine za pekač
  • sladkor v prahu za posip

obloga

  • 800 g zrelih, a čvrstih hrušk
  • 100 g medu
  • ščepec cimeta
  • 2 žlici limonovega soka
  • pinjole za posip

Preberite tudi

Sestavine

  • 120 g masla
  • 50 g medu
  • 2 žlici češnjevega likerja
  • nastrgana lupina ½ limone
  • 3 jajca
  • ščepec soli
  • 130 g polnozrnate pšenične moke
  • noževa konica pecilnega praška
  • maslo in drobtine za pekač
  • sladkor v prahu za posip

obloga

  • 800 g zrelih, a čvrstih hrušk
  • 100 g medu
  • ščepec cimeta
  • 2 žlici limonovega soka
  • pinjole za posip

Postopek

1

Pekač namažemo z maslom in potresemo z drobtinami. Rumenjake ločimo od beljakov. Mlačno maslo močno penasto zmešamo z medom, likerjem in nastrgano limonovo lupino. Postopoma dodajamo rumenjake in spet penasto zmešamo.

2

Beljake s soljo stepemo v čvrst sneg. Moko s pecilnim praškom presejemo in s snegom previdno vmešamo v rumenjakovo zmes. Maso napolnimo v pripravljeni model in zgladimo površino.

3

Pečico segrejemo na 180 °C. Hruške olupimo, razpolovimo, odstranimo peščišča in narežemo na krhlje. Površino testa obložimo s hruškovimi krhlji, da so tesno drug ob drugem.

4

Medu dodamo cimet in limonov sok in mešanico segrejemo. Hruške prelijemo s toplo medeno mešanico in potresemo s pinjolami. V ogreti pečici pečemo približno 50 minut. Kolač naj se v pekaču ohladi, nato ga razrežemo na kose in potresemo s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.