© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ješprenjka ali skuha

Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike

Ješprenjka ali skuha

Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ješprenjka

Sestavine

  • 250 g ješprenja
  • 200 prekajenih svinjskih rebrc
  • 1 korenček
  • 1 paradižnik
  • 1/2 rumene kolerabe
  • 1/2 gomolja zelene
  • 1 skodelica graha
  • žlica masti za zabelo
  • srednje velika čebula
  • strok česna
  • vejica peteršilja
  • sol in poper

Sestavine

  • 250 g ješprenja
  • 200 prekajenih svinjskih rebrc
  • 1 korenček
  • 1 paradižnik
  • 1/2 rumene kolerabe
  • 1/2 gomolja zelene
  • 1 skodelica graha
  • žlica masti za zabelo
  • srednje velika čebula
  • strok česna
  • vejica peteršilja
  • sol in poper

Postopek

1

Namočen in osoljen ješprenj kuhamo dobro uro na zmernem ognju skupaj z rebrci. Na polovici kuhanja dodamo narezano zelenjavo.

2

Nasekljano čebulo prepražimo na masti in z njo zabelimo ješprenjko, solimo in popramo. Preden postrežemo, potresemo s peteršiljem.

Nasvet

Recept za ješprenjko je prispevala gospa Darja Lovšin, avtorica kuharske knjige Diabetična kulinarika.

Priljubljeni recepti

Najboljša veganska čokoladna torta

V vaši zbirki receptov ne sme manjkati veganska čokoladna torta, ki jo lahko spečete za rojstni dan ali druge priložnosti.

2 h
Enostavno

Pirini špageti z avokadom in prekajenim lososom

Le 15 minut priprave za slasten in dokaj zdrav obrok

15 min
Enostavno

Torta čarovniška mačka

Mali kuharji in kuharice bodo z veseljem pomagali pri peki strašljivih prigrizkov in sladic, še bolj pa bodo uživali, ko jih bodo jedli.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.