Kaj boste skuhali danes?
Ješprenjka ali skuha
Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike
Ješprenjka ali skuha
Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike
Sestavine
- 250 g ješprenja
- 200 prekajenih svinjskih rebrc
- 1 korenček
- 1 paradižnik
- 1/2 rumene kolerabe
- 1/2 gomolja zelene
- 1 skodelica graha
- žlica masti za zabelo
- srednje velika čebula
- strok česna
- vejica peteršilja
- sol in poper
Obeležite svetovni dan testenin s temi slastnimi recepti
Življenje je preplet čarovnije in testenin, je dejal italijanski režiser Federico Fellini. Svetovni dan testenin, ki ga praznujemo 25. oktobra, slavi prav to miselnost.
Sočna pica rolada iz listnatega testa, ki jo boste naravnost oboževali
Preprosta in okusna pica rolada iz listnatega testa s šunko, sirom in gobami. Hrustljava zunaj, mehka znotraj, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Chef David Vračko: Amaterjem vstop prepovedan
To piše na vhodu restavracije mariborskega chefa Davida Vračka. In ta napis ne straši – le napove, da vstopaš v svet, kjer veljajo drugačna pravila.
Sestavine
- 250 g ješprenja
- 200 prekajenih svinjskih rebrc
- 1 korenček
- 1 paradižnik
- 1/2 rumene kolerabe
- 1/2 gomolja zelene
- 1 skodelica graha
- žlica masti za zabelo
- srednje velika čebula
- strok česna
- vejica peteršilja
- sol in poper
Postopek
Namočen in osoljen ješprenj kuhamo dobro uro na zmernem ognju skupaj z rebrci. Na polovici kuhanja dodamo narezano zelenjavo.
Nasekljano čebulo prepražimo na masti in z njo zabelimo ješprenjko, solimo in popramo. Preden postrežemo, potresemo s peteršiljem.
Nasvet
Recept za ješprenjko je prispevala gospa Darja Lovšin, avtorica kuharske knjige Diabetična kulinarika.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Breskov džem
Solata iz črnega fižola z avokadom in mangom
Nenavadna kombinacija manga in fižola, vendar zato še toliko bolj okusna.