
Ješprenjka ali skuha
Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike
Ješprenjka ali skuha
Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike

Sestavine
- 250 g ješprenja
- 200 prekajenih svinjskih rebrc
- 1 korenček
- 1 paradižnik
- 1/2 rumene kolerabe
- 1/2 gomolja zelene
- 1 skodelica graha
- žlica masti za zabelo
- srednje velika čebula
- strok česna
- vejica peteršilja
- sol in poper
Preberite tudi

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.

Pet čokoladnih sladic, ki jih lahko pripravijo tudi otroci
Preproste čokoladne sladice za vsak dan: rulada, kolač, cheesecake in rjavčki, ki jih brez težav pripravijo tudi otroci.

Preprosti sadni kolači za sladko popoldne na terasi
To popoldne se sprostite z našimi preprostimi idejami za peko sadnih kolačev. In nato se sprostite še na terasi ob uživanju v pravkar spečenih dobrotah.
Sestavine
- 250 g ješprenja
- 200 prekajenih svinjskih rebrc
- 1 korenček
- 1 paradižnik
- 1/2 rumene kolerabe
- 1/2 gomolja zelene
- 1 skodelica graha
- žlica masti za zabelo
- srednje velika čebula
- strok česna
- vejica peteršilja
- sol in poper
Postopek
Namočen in osoljen ješprenj kuhamo dobro uro na zmernem ognju skupaj z rebrci. Na polovici kuhanja dodamo narezano zelenjavo.
Nasekljano čebulo prepražimo na masti in z njo zabelimo ješprenjko, solimo in popramo. Preden postrežemo, potresemo s peteršiljem.
Nasvet
Recept za ješprenjko je prispevala gospa Darja Lovšin, avtorica kuharske knjige Diabetična kulinarika.