
Ješprenjka ali skuha
Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike
Ješprenjka ali skuha
Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike

Sestavine
- 250 g ješprenja
- 200 prekajenih svinjskih rebrc
- 1 korenček
- 1 paradižnik
- 1/2 rumene kolerabe
- 1/2 gomolja zelene
- 1 skodelica graha
- žlica masti za zabelo
- srednje velika čebula
- strok česna
- vejica peteršilja
- sol in poper

Štiri preproste testeninske solate za vsak okus
Testenine za ljubitelje solat ali solate za ljubitelje testenin? Kakorkoli obrnemo, bodo z dobro testeninsko solato zadovoljni vsi.

Picerija Škufca na Prevaljah: več kot 40 let tradicije
Obiskali smo popolnoma prenovljeno picerijo Škufca, ki so jo poplave leta 2023 dobesedno odplaknile.

Vrtnice niso le za v vazo: poskusite te slastne recepte
Če se vam zdi naslov presenetljiv, je to le dokaz, da živimo v delu sveta, kjer smo pozabili na zdravilnost in kulinarične užitke, ki nam jih ponujajo vrtnice.
Sestavine
- 250 g ješprenja
- 200 prekajenih svinjskih rebrc
- 1 korenček
- 1 paradižnik
- 1/2 rumene kolerabe
- 1/2 gomolja zelene
- 1 skodelica graha
- žlica masti za zabelo
- srednje velika čebula
- strok česna
- vejica peteršilja
- sol in poper
Postopek
Namočen in osoljen ješprenj kuhamo dobro uro na zmernem ognju skupaj z rebrci. Na polovici kuhanja dodamo narezano zelenjavo.
Nasekljano čebulo prepražimo na masti in z njo zabelimo ješprenjko, solimo in popramo. Preden postrežemo, potresemo s peteršiljem.
Nasvet
Recept za ješprenjko je prispevala gospa Darja Lovšin, avtorica kuharske knjige Diabetična kulinarika.