
Pikantni mafini s sušenimi paradižniki
Pikantni mafini s sušenimi paradižniki

Sestavine
- 100 g sušenih paradižnikov v olju
- 125 g kozjega sira
- 170 g pšenične moke
- noževa konica pecilnega praška
- 2 jajci
- 1 žlička soli
- 80 g ovsenih kosmičev
- 1,25 dl pinjenca
- 0,8 dl rastlinskega olja
- 2–3 žlice nasekljanih lističev bazilike
Preberite tudi

Tako preprosto pripravite jogurt doma
Doma narejen jogurt je odličen. Priprava je nadvse preprosta, potrebujete pa le dve sestavini.

Za domači sladoled, potrebujete le nekaj domišljije in pravi recept
Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo vse leto, najbolj prija prav spomladi in poleti.

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.
Sestavine
- 100 g sušenih paradižnikov v olju
- 125 g kozjega sira
- 170 g pšenične moke
- noževa konica pecilnega praška
- 2 jajci
- 1 žlička soli
- 80 g ovsenih kosmičev
- 1,25 dl pinjenca
- 0,8 dl rastlinskega olja
- 2–3 žlice nasekljanih lističev bazilike
Postopek
Sušene paradižnike in ovčji sir narežemo na kocke. Moki dodamo pecilni prašek, jajca, sol, ovsene kosmiče, pinjenec in olje ter vse skupaj zmešamo v gladko testo. Testu dodamo narezan paradižnik in sir ter nasekljano baziliko in dobro premešamo.
Testeno maso napolnimo v modelčke za mafine in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno petindvajset minut.
Pikantne mafine lahko ponudimo kot samostojen prigrizek, odlično pa teknejo tudi k različnim solatam, še posebej k zeleni solati s praženimi kockicami slanine.