
Sestavine
- 100 g sušenih paradižnikov v olju
- 125 g kozjega sira
- 170 g pšenične moke
- noževa konica pecilnega praška
- 2 jajci
- 1 žlička soli
- 80 g ovsenih kosmičev
- 1,25 dl pinjenca
- 0,8 dl rastlinskega olja
- 2–3 žlice nasekljanih lističev bazilike
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- 100 g sušenih paradižnikov v olju
- 125 g kozjega sira
- 170 g pšenične moke
- noževa konica pecilnega praška
- 2 jajci
- 1 žlička soli
- 80 g ovsenih kosmičev
- 1,25 dl pinjenca
- 0,8 dl rastlinskega olja
- 2–3 žlice nasekljanih lističev bazilike
Postopek
Sušene paradižnike in ovčji sir narežemo na kocke. Moki dodamo pecilni prašek, jajca, sol, ovsene kosmiče, pinjenec in olje ter vse skupaj zmešamo v gladko testo. Testu dodamo narezan paradižnik in sir ter nasekljano baziliko in dobro premešamo.
Testeno maso napolnimo v modelčke za mafine in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno petindvajset minut.
Pikantne mafine lahko ponudimo kot samostojen prigrizek, odlično pa teknejo tudi k različnim solatam, še posebej k zeleni solati s praženimi kockicami slanine.