
Jelenčkove palačinke
Pričarajte otroške nasmehe z igrivim zajtrkom
Jelenčkove palačinke
Pričarajte otroške nasmehe z igrivim zajtrkom

Sestavine
- 150 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- ½ žlice rjavega sladkorja
- ščep soli
- 1 razžvrkljano jajce
- ½ žlice javorovega sirupa
- 1,5 dl mleka
- nekaj kapljic rdečega barvila za živila
- rastlinsko olje za peko
- javorov sirup za preliv
- sladkor v prahu za posip
potrebujemo še
- potrebujemo še

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

8 idej za kosilo v eni ponvi
Od zajtrka do večerje - naredite slasten obrok za vso družino v samo eni ponvi. Našli smo recepte, ki umažejo malo posode, a ponudijo veliko okusov.

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.
Sestavine
- 150 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- ½ žlice rjavega sladkorja
- ščep soli
- 1 razžvrkljano jajce
- ½ žlice javorovega sirupa
- 1,5 dl mleka
- nekaj kapljic rdečega barvila za živila
- rastlinsko olje za peko
- javorov sirup za preliv
- sladkor v prahu za posip
potrebujemo še
- potrebujemo še
Postopek
V skledi zmešamo vse suhe sestavine. V vrču zmešamo mokre sestavine (razen barvila) in mešanico postopoma prilijemo k suhim, medtem mešamo z metlico, da dobimo gladko testo.
Dve žlici testa damo v skledico in ga obarvamo z nekaj kapljicami rdečega barvila za živila. Prelijemo ga v plastenko za brizganje.
Tretjino preostalega testa damo v drugo plastenko, drugi dve tretjini pa prelijemo v vrč.
V oplasteni ponvi segrejemo kanček olja. V ponev iz plastenke nabrizgamo testo tako, da dobimo obris jelenčkove glave, in narišemo dva krogca za oči. Obraz zapolnimo s testom iz vrča. Z obarvanim testom naredimo nosek. Palačinko pečemo 1 do 2 minuti, nato jo obrnemo in pečemo še 1 minuto. Ponovimo še trikrat, da dobimo 4 palačinke. Postrežemo jih s sladkorjem v prahu in javorovim sirupom.
Nasvet
Prvi Rudolf morda ne bo popoln, a vaja dela mojstra.
Namesto barvila za živila lahko za nosek uporabimo tudi malino.