Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Slastni namazi, ki premagajo sendviče in narezke


Lara Jelen
15. 6. 2025, 05.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tudi sendvičev in narezkov se človek občasno naveliča. Takrat si popestrimo zajtrke, malice ali večerje z okusnimi zelenjavnimi namazi. Doma narejeni so še boljši!

kuhinja namazi.jpg
Profimedia
Slastni namazi

Jajčni namaz

Sestavine

  • 3 žlice majoneze
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • šopek drobnjaka (+ za okras)
  • 1 čili ali ½ manjše rdeče paprike
  • 5 jajc
  • poper in sol
  • svež kruh
namazi
Profimedia
Jajčni namaz

Priprava

1. Jajca v trdo skuhajte.

2. V skledi zmešajte majonezo z gorčico, sesekljanim drobnjakom in sesekljanim čilijem. Če ne marate pekočega okusa, lahko namesto čilija za še več okusa dodate malo sesekljane rdeče paprike. Naribajte v trdo kuhana jajca in jih dodajte namazu. Solite in poprajte ter vsaj za 30 minut postavite v hladilniku.

3. Kruh po želji popecite v opekaču. Na popečene kruhke namažite jajčni namaz ter ga potresite s sveže sesekljanim drobnjakom in sesekljanim čilijem.


Sirni namaz z redkvicami

Sestavine

  • 2 jajci
  • 2 šopka rdečih redkvic
  • 1 majhna rdeča čebula
  • šopek drobnjaka
  • sol
  • mlet barvni poper,
  • 150 g mehke skute
  • 100 g sirnega namaza
  • rezine kruha
namazi
Profimedia
Sirni namaz z redkvicami

Priprava

1. Jajca dajte v vrelo vodo in jih kuhajte 9 minut. Nato vodo odlijte in jajca takoj ohladite v hladni vodi. Jajca olupite in na grobo sesekljajte.

2. Redkvice dobro očistite, nato pa jih polovico na grobo naribajte v skledo. Čebulo olupite in na drobno sesekljajte. Operite in posušite drobnjak, en del dajte na stran, preostanek pa na drobno sesekljajte. Zmešajte s pripravljenimi sestavinami. Solite, poprajte, dodajte skuto in sirni namaz.

3. Zmes namažite na rezine kruha, okrasite z rezinami redkvic in sesekljanim drobnjakom.

Namaz iz korenaste zelenjave

Sestavine

  • 70 g korenja
  • 60 g olupljenega gomolja zelene
  • 50 g korenine peteršilja
  • 70 g čebule
  • 30 g masla
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlica sesekljanega drobnjaka
  • sol in poper po okusu
namazi
Profimedia
Namaz iz korenaste zelenjave

Priprava

1. Korenasto zelenjavo na grobo naribajte in čebulo na drobno sesekljajte. Vse skupaj počasi prepražite na maslu in pustite, da se ohladi.

2. Zmešajte z gorčico, majonezo in drobnjakom. Začinite s soljo in poprom. Namažite na polnozrnato bageto.

Objavljeno v reviji Jana,  št. 23, 10. junij 2025.

Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.