
Solata iz pese, slanine in mlade čebule
Solata iz pese, slanine in mlade čebule

Sestavine
- 900 g kuhane in olupljene rdeče pese
- šopek mlade čebulice
- 100 g kock pancete ali slanine
- 1 žlička oljčnega olja
- 2 dl kisle smetane (ali crème fraîche)
- 2–3 žlice sveže naribanega hrena ali hrenove omake iz kozarca
- sok ½ limone
- sol

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 900 g kuhane in olupljene rdeče pese
- šopek mlade čebulice
- 100 g kock pancete ali slanine
- 1 žlička oljčnega olja
- 2 dl kisle smetane (ali crème fraîche)
- 2–3 žlice sveže naribanega hrena ali hrenove omake iz kozarca
- sok ½ limone
- sol
Postopek
Peso narežemo na manjše kose in jo skupaj z nasekljano mlado čebulo damo v skledo. Na malo olja zlato rjavo prepražimo panceto ali slanino. Odstavimo jo z ognja in takoj dodamo v skledo. Če solate ne postrežemo takoj, jo postavimo na hladno. Vsaj eno uro pred postrežbo jo vzamemo iz hladilnika.
Kislo smetano zmešamo s hrenom, limonovim sokom in soljo. Malo smetanovega hrena damo na solato, drugo pa postrežemo posebej.