
Pečena zelena jajca
Pečena zelena jajca

Sestavine
- 100 g mlade špinače
- 4 žlice svežega bazilikinega pesta
- 1 dl sladke smetane
- sol
- poper
- 1 žlica drobno naribanega grojerja ali drugega aromatičnega trdega sira
- 4 srednje velika jajca

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 100 g mlade špinače
- 4 žlice svežega bazilikinega pesta
- 1 dl sladke smetane
- sol
- poper
- 1 žlica drobno naribanega grojerja ali drugega aromatičnega trdega sira
- 4 srednje velika jajca
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Špinačo grobo nasekljamo in jo zmešamo s pestom in smetano, solimo in popramo. Mešanico razdelimo v 2 plitvi ognjevarni skledici in posujemo s sirom. V vsaki skledici v špinačo naredimo 2 plitvi vdolbini in vanje ubijemo jajca.
Skledice postavimo v razgreto pečico in jed pečemo 10 do 12 minut, da se beljaki strdijo, rumenjaki pa so še tekoči.