Pečena zelena jajca

Pečena zelena jajca

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Oznake
jajce špinača jajca pesto bazilika mlada špinača
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 100 g mlade špinače
  • 4 žlice svežega bazilikinega pesta
  • 1 dl sladke smetane
  • sol
  • poper
  • 1 žlica drobno naribanega grojerja ali drugega aromatičnega trdega sira
  • 4 srednje velika jajca

Preberite tudi

Sestavine

  • 100 g mlade špinače
  • 4 žlice svežega bazilikinega pesta
  • 1 dl sladke smetane
  • sol
  • poper
  • 1 žlica drobno naribanega grojerja ali drugega aromatičnega trdega sira
  • 4 srednje velika jajca

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Špinačo grobo nasekljamo in jo zmešamo s pestom in smetano, solimo in popramo. Mešanico razdelimo v 2 plitvi ognjevarni skledici in posujemo s sirom. V vsaki skledici v špinačo naredimo 2 plitvi vdolbini in vanje ubijemo jajca.

2

Skledice postavimo v razgreto pečico in jed pečemo 10 do 12 minut, da se beljaki strdijo, rumenjaki pa so še tekoči.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.