© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pofalača

Pofalača je jed iz testa, jajc in ocvirki.

Pofalača

Pofalača je jed iz testa, jajc in ocvirki.

Čas priprave 50 min + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 pekač
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pofalaca

Sestavine

kvašeno testo

  • 500 g moke (pol ostre, pol gladke)
  • 30 g kvasa
  • 10 g soli
  • 1 žlica sladkorja
  • 1–2 jajci
  • 40 g masla
  • 2,5 dl mleka

obloga

  • pečena mešana jajca (po želji)
  • ocvirki (po želji)
  • narezan drobnjak (po želji)

Sestavine

kvašeno testo

  • 500 g moke (pol ostre, pol gladke)
  • 30 g kvasa
  • 10 g soli
  • 1 žlica sladkorja
  • 1–2 jajci
  • 40 g masla
  • 2,5 dl mleka

obloga

  • pečena mešana jajca (po želji)
  • ocvirki (po želji)
  • narezan drobnjak (po želji)

Postopek

1

Iz sestavin zgnetemo srednje mehko testo in ga pustimo vzhajati.

2

Vzhajano testo okroglo razvaljamo do približne debeline 1,5 do 2 cm in ga položimo v pomaščen okrogel lončeni ali kovinski pekač. Rob testa nekoliko zavihamo navzgor. Površino testa v celoti obložimo z ocvirki in pečenimi mešanimi jajci ter potresemo z drobnjakom. Pustimo 15 minut, da še malo vzhaja.

3

Pofalačo pečemo v pečici na temperaturi do 200 °C približno 30 minut.

Priljubljeni recepti

Breskova pita z mandlji

1 h 45 min
Enostavno

Lososovi kaneloni s špinačo in jajčevci

Kosilo s hranilno bogatimi sestavinami.

1 h 55 min
Srednje zahtevno

Palamida v brodetu

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.