
Čičerkina juha
Juha, polna stročnic, zelenjave in začimb je odlična in zdrava večerja. Če ostane, bo pa naslednji dan še malica v službi.
Čičerkina juha
Juha, polna stročnic, zelenjave in začimb je odlična in zdrava večerja. Če ostane, bo pa naslednji dan še malica v službi.

Sestavine
- 2 rdeči papriki
- 1 žlica repičnega olja
- 1 rdeča čebula
- 2 velika stroka česna
- 2 žlički mletega koriandra
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 2 žlici harisine paste ali 1 žlica suhe začimbne mešanice, zmešana z 1 žlico oljčnega olja (ali po okusu)
- 2 pločevinki (po 400 g) čičerke
- 1,5 litra zelenjavne jušne osnove
- 150 g kodrolistnega ohrovta (brez trdih stebel)
- naribana lupinica in sok 1 bio limone
- 50 g suhih marelic (po želji)
ko postrežemo
- nekaj vejic peteršilja
- manj masten navadni jogurt (po želji)

Razkrivamo: toliko kalorij ima dejansko poletni koktajl Aperol Spritz
Aperol Spritz je postal nepogrešljiv del poletnih druženj. Toda ste se že kdaj vprašali, koliko kalorij dejansko vsebuje ta priljubljeni italijanski koktajl?

Pripravite preprosto domače testo za testenine
Sveže domače jajčne testenine so nekaj posebnega. Ne samo zato, ker so super okusne, ampak tudi zato, ker smo se zanje potrudili. Postopek v resnici ni čisto nič zapleten.

Kako dobro posušiti solato in zakaj je to sploh pomembno
Zagotovo ste tako kot ena izmed naših bralk že videli po trgovinah plastično posodo za sušenje solate. In morda ste se že vprašali, zakaj bi to sploh potrebovali?
Sestavine
- 2 rdeči papriki
- 1 žlica repičnega olja
- 1 rdeča čebula
- 2 velika stroka česna
- 2 žlički mletega koriandra
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 2 žlici harisine paste ali 1 žlica suhe začimbne mešanice, zmešana z 1 žlico oljčnega olja (ali po okusu)
- 2 pločevinki (po 400 g) čičerke
- 1,5 litra zelenjavne jušne osnove
- 150 g kodrolistnega ohrovta (brez trdih stebel)
- naribana lupinica in sok 1 bio limone
- 50 g suhih marelic (po želji)
ko postrežemo
- nekaj vejic peteršilja
- manj masten navadni jogurt (po želji)
Postopek
Žar v pečici segrejemo na najvišjo stopnjo. Papriki razpolovimo in jima odstranimo semena, nato ju s prerezano stranjo navzdol položimo na pekač, obložen z aluminijasto folijo. Pod žarom ju pečemo 10 do 15 minut ali toliko časa, da je koža ožgana, meso pa mehko. Papriko pustimo, da se toliko ohladi, da jo lahko primemo, nato odstranimo kožico, ki jo zavržemo. Pečeno papriko narežemo na tanke trakove.
Čebulo narežemo na lističe, česen stremo, ohrovt narežemo. Če bomo uporabili suhe marelice, jih drobno narežemo. V veliki kozici na nizki temperaturi segrejemo olje. Na njem pražimo čebulo 8 do 10 minut, da se zmehča. Primešamo česen, koriander, kumin in hariso ter pražimo še 1 minuto. Dodamo odcejeno in oplaknjeno čičerko ter jušno osnovo, vse skupaj zavremo, potem pa pokrijemo in nežno kuhamo 15 minut.
V juho vmešamo papriko, ohrovt, limonovo lupinico in sok ter po želji še suhe marelice. Pokrijemo in kuhamo še 5 minut. Juho razdelimo v skodele, jo posujemo z drobno sesekljanim peteršiljem in po želji postrežemo z žlico jogurta.