© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Trilja s timijanom v foliji

Trilja s timijanom v foliji

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 4 očiščene trilje po pribl. 250 g
  • 12 vejic timijana
  • 1,2 dl oljčnega olja
  • 0,5 dl suhega belega vina
  • sok 1 limone
  • sol
  • sveže mleti poper

solata

  • 450 g paradižnika
  • 1 srednje pekoč rdeči feferon
  • 1 strok česna
  • 50 g črnih oliv brez koščic
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
martinovo vino.jpg

Ko praznuje vino

Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.

Sestavine

  • 4 očiščene trilje po pribl. 250 g
  • 12 vejic timijana
  • 1,2 dl oljčnega olja
  • 0,5 dl suhega belega vina
  • sok 1 limone
  • sol
  • sveže mleti poper

solata

  • 450 g paradižnika
  • 1 srednje pekoč rdeči feferon
  • 1 strok česna
  • 50 g črnih oliv brez koščic
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Ribe znotraj in zunaj solimo in popramo in jim v trebušno votlino položimo po dve vejici timijana.

2

Štiri kose aluminijaste folije (30 x 30 cm) premažemo s kančkom olja in na vsak kos diagonalno položimo po eno ribo. Robove folije dvignemo in nagubamo okoli ribe, vrh pa pustimo odprt.

3

Vino zmešamo z 0 ,5 d l vode. V vsak zavitek damo po 2 žlici vina, zmešanega z vodo, 2 žlici oljčnega olja in 2 žlici limonovega soka. Dodamo še vejico timijana in po želji še malo solimo in popramo. Zavitke zapremo, jih položimo na pekač in v pečici pečemo 10 minut.

4

Medtem pripravimo solato. Paradižnik narežemo na krhlje, feferon očistimo, odstranimo semena in drobno narežemo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Paradižnik, feferon, česen in olive damo v skledo, solimo, popramo, pokapljamo z oljčnim oljem, potresemo s peteršiljem in premešamo. Pečene ribe postrežemo v foliji, tako da si vsak sam odpre zavitek. Zraven tekneta pečeni krompirček in pikantna paradižnikova solata z olivami.

Priljubljeni recepti

Fuži z jajčevci in maskarponejem

Okusen in hiter recept za testenine.

Enostavno

Sadne lučke

Iz rubrike Otroci kuhamo

Enostavno

Jabolčna torta z orehi in sirovo kremo

Jabolčna torta je idealna za popoldansko čajanko, s svečkami pa tudi za rojstni dan

1 h
Enostavno

Čičerkina solata z mangom in karijem

Čičerkina solata s pridihom daljne Azije

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.