
Trilja s timijanom v foliji
Trilja s timijanom v foliji

Sestavine
- 4 očiščene trilje po pribl. 250 g
- 12 vejic timijana
- 1,2 dl oljčnega olja
- 0,5 dl suhega belega vina
- sok 1 limone
- sol
- sveže mleti poper
solata
- 450 g paradižnika
- 1 srednje pekoč rdeči feferon
- 1 strok česna
- 50 g črnih oliv brez koščic
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica nasekljanega peteršilja
Preberite tudi

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.

Spomladanske pečenke iz pečice
Preprosti recepti za spomladanske pečenke - piščančja, svinjska,

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.
Sestavine
- 4 očiščene trilje po pribl. 250 g
- 12 vejic timijana
- 1,2 dl oljčnega olja
- 0,5 dl suhega belega vina
- sok 1 limone
- sol
- sveže mleti poper
solata
- 450 g paradižnika
- 1 srednje pekoč rdeči feferon
- 1 strok česna
- 50 g črnih oliv brez koščic
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica nasekljanega peteršilja
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Ribe znotraj in zunaj solimo in popramo in jim v trebušno votlino položimo po dve vejici timijana.
Štiri kose aluminijaste folije (30 x 30 cm) premažemo s kančkom olja in na vsak kos diagonalno položimo po eno ribo. Robove folije dvignemo in nagubamo okoli ribe, vrh pa pustimo odprt.
Vino zmešamo z 0 ,5 d l vode. V vsak zavitek damo po 2 žlici vina, zmešanega z vodo, 2 žlici oljčnega olja in 2 žlici limonovega soka. Dodamo še vejico timijana in po želji še malo solimo in popramo. Zavitke zapremo, jih položimo na pekač in v pečici pečemo 10 minut.
Medtem pripravimo solato. Paradižnik narežemo na krhlje, feferon očistimo, odstranimo semena in drobno narežemo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Paradižnik, feferon, česen in olive damo v skledo, solimo, popramo, pokapljamo z oljčnim oljem, potresemo s peteršiljem in premešamo. Pečene ribe postrežemo v foliji, tako da si vsak sam odpre zavitek. Zraven tekneta pečeni krompirček in pikantna paradižnikova solata z olivami.