
Skuša s pomarančno solatko
Preprosto, a okusno kosilo.
Skuša s pomarančno solatko
Preprosto, a okusno kosilo.

Sestavine
- 4 fileji skuše brez kosti, vsak pribl. 80 g
- ščepec blagega čilija v prahu
- 2 pomaranči
- 1 velika šalotka
- 50 g črnih oliv (kalamata) brez koščic
- 3 vejice sesekljanega peteršilja
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- sveže mleti poper

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 4 fileji skuše brez kosti, vsak pribl. 80 g
- ščepec blagega čilija v prahu
- 2 pomaranči
- 1 velika šalotka
- 50 g črnih oliv (kalamata) brez koščic
- 3 vejice sesekljanega peteršilja
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- sveže mleti poper
Postopek
Fileje začinimo s čilijem in soljo ter prihranimo. Pomaranče olupimo tako, da najprej odstranimo lupino z belo kožo vred. Nato z nožem zarežemo v fileje tik ob membrani posameznega krhlja in izrežemo fileje. Zmešamo jih z drobno nasekljano šalotko, olivami, peteršiljem in vse skupaj začinimo še z dobrim ščepom sveže mletega popra.
V večji ponvi segrejemo olje in na njem 2 do 3 minute pečemo ribo, vmes jo enkrat obrnemo. Postrežemo s pomarančno solatko. Zraven tekne mladi krompir in stročji fižol.