© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skuša s pomarančno solatko

Preprosto, a okusno kosilo.

Skuša s pomarančno solatko

Preprosto, a okusno kosilo.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
skusa-s-pomarancno-solatko_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 fileji skuše brez kosti, vsak pribl. 80 g
  • ščepec blagega čilija v prahu
  • 2 pomaranči
  • 1 velika šalotka
  • 50 g črnih oliv (kalamata) brez koščic
  • 3 vejice sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol
  • sveže mleti poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 fileji skuše brez kosti, vsak pribl. 80 g
  • ščepec blagega čilija v prahu
  • 2 pomaranči
  • 1 velika šalotka
  • 50 g črnih oliv (kalamata) brez koščic
  • 3 vejice sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol
  • sveže mleti poper

Postopek

1

Fileje začinimo s čilijem in soljo ter prihranimo. Pomaranče olupimo tako, da najprej odstranimo lupino z belo kožo vred. Nato z nožem zarežemo v fileje tik ob membrani posameznega krhlja in izrežemo fileje. Zmešamo jih z drobno nasekljano šalotko, olivami, peteršiljem in vse skupaj začinimo še z dobrim ščepom sveže mletega popra.

2

V večji ponvi segrejemo olje in na njem 2 do 3 minute pečemo ribo, vmes jo enkrat obrnemo. Postrežemo s pomarančno solatko. Zraven tekne mladi krompir in stročji fižol.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.