
Kaj boste skuhali danes?
Skuša s pomarančno solatko
Preprosto, a okusno kosilo.
Skuša s pomarančno solatko
Preprosto, a okusno kosilo.

Sestavine
- 4 fileji skuše brez kosti, vsak pribl. 80 g
- ščepec blagega čilija v prahu
- 2 pomaranči
- 1 velika šalotka
- 50 g črnih oliv (kalamata) brez koščic
- 3 vejice sesekljanega peteršilja
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- sveže mleti poper

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 4 fileji skuše brez kosti, vsak pribl. 80 g
- ščepec blagega čilija v prahu
- 2 pomaranči
- 1 velika šalotka
- 50 g črnih oliv (kalamata) brez koščic
- 3 vejice sesekljanega peteršilja
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- sveže mleti poper
Postopek
Fileje začinimo s čilijem in soljo ter prihranimo. Pomaranče olupimo tako, da najprej odstranimo lupino z belo kožo vred. Nato z nožem zarežemo v fileje tik ob membrani posameznega krhlja in izrežemo fileje. Zmešamo jih z drobno nasekljano šalotko, olivami, peteršiljem in vse skupaj začinimo še z dobrim ščepom sveže mletega popra.
V večji ponvi segrejemo olje in na njem 2 do 3 minute pečemo ribo, vmes jo enkrat obrnemo. Postrežemo s pomarančno solatko. Zraven tekne mladi krompir in stročji fižol.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zeleni gaspačo
Zelena različica klasične španske hladne juhe. S cvetličnimi ledenimi kockami je še posebno lepa.
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer