Kaj boste skuhali danes?
Skuša s pomarančno solatko
Preprosto, a okusno kosilo.
Skuša s pomarančno solatko
Preprosto, a okusno kosilo.
Sestavine
- 4 fileji skuše brez kosti, vsak pribl. 80 g
- ščepec blagega čilija v prahu
- 2 pomaranči
- 1 velika šalotka
- 50 g črnih oliv (kalamata) brez koščic
- 3 vejice sesekljanega peteršilja
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- sveže mleti poper
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 4 fileji skuše brez kosti, vsak pribl. 80 g
- ščepec blagega čilija v prahu
- 2 pomaranči
- 1 velika šalotka
- 50 g črnih oliv (kalamata) brez koščic
- 3 vejice sesekljanega peteršilja
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- sveže mleti poper
Postopek
Fileje začinimo s čilijem in soljo ter prihranimo. Pomaranče olupimo tako, da najprej odstranimo lupino z belo kožo vred. Nato z nožem zarežemo v fileje tik ob membrani posameznega krhlja in izrežemo fileje. Zmešamo jih z drobno nasekljano šalotko, olivami, peteršiljem in vse skupaj začinimo še z dobrim ščepom sveže mletega popra.
V večji ponvi segrejemo olje in na njem 2 do 3 minute pečemo ribo, vmes jo enkrat obrnemo. Postrežemo s pomarančno solatko. Zraven tekne mladi krompir in stročji fižol.