Kaj boste skuhali danes?
Solata iz rdečega zelja s šunko in gorčičnim prelivom
Solata iz rdečega zelja s šunko in gorčičnim prelivom
Sestavine
- 2 žlički repičnega olja
- 1 žlica vinskega kisa
- ¼ žličke polnozrnate gorčice
- 2 žlički javorovega sirupa
- ⅓ majhne glave rdečega zelja
- 6 suhih marelic
- 1 šalotka
- 6 orehovih polovičk
- 2–3 žlice peteršilja
- 100 g šunke v kosu
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Bliža se martinovo: pripravite najboljše mlince
Kaj na krožnikih ne sme manjkati na martinovo? Mlinci, zabeljeni s sokom, ki se je nabral pri peki račke ali goske. Letos jih pripravite sami, tako bodo res najboljši.
Sestavine
- 2 žlički repičnega olja
- 1 žlica vinskega kisa
- ¼ žličke polnozrnate gorčice
- 2 žlički javorovega sirupa
- ⅓ majhne glave rdečega zelja
- 6 suhih marelic
- 1 šalotka
- 6 orehovih polovičk
- 2–3 žlice peteršilja
- 100 g šunke v kosu
Postopek
Zelje tanko naribamo. Marelice narežemo na trakove. Šalotko sesekljamo. Peteršilj grobo nasekljamo. Orehova jedrca grobo narežemo. Šunko z rokami naceframo na koščke. V skledi zmešamo olje, kis, gorčico in javorov sirup. Vmešamo zelje, marelice, šalotko, orehe in peteršilj. Dobro premešamo in na koncu narahlo primešamo še šunko.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Tunin namaz s kaprami
Tunin namaz diši po morju. Pričarajte si obučtek ležernega poletnega poznega zajtrka na dopustu v vseh letnih časih.
Spomladanska mineštra
Špageti s sardinami
Hitra pašta za vsak dan – sestavine imate zagotovo že na zalogi.