Kaj boste skuhali danes?
Solata iz rdečega zelja s šunko in gorčičnim prelivom
Solata iz rdečega zelja s šunko in gorčičnim prelivom
Sestavine
- 2 žlički repičnega olja
- 1 žlica vinskega kisa
- ¼ žličke polnozrnate gorčice
- 2 žlički javorovega sirupa
- ⅓ majhne glave rdečega zelja
- 6 suhih marelic
- 1 šalotka
- 6 orehovih polovičk
- 2–3 žlice peteršilja
- 100 g šunke v kosu
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 2 žlički repičnega olja
- 1 žlica vinskega kisa
- ¼ žličke polnozrnate gorčice
- 2 žlički javorovega sirupa
- ⅓ majhne glave rdečega zelja
- 6 suhih marelic
- 1 šalotka
- 6 orehovih polovičk
- 2–3 žlice peteršilja
- 100 g šunke v kosu
Postopek
Zelje tanko naribamo. Marelice narežemo na trakove. Šalotko sesekljamo. Peteršilj grobo nasekljamo. Orehova jedrca grobo narežemo. Šunko z rokami naceframo na koščke. V skledi zmešamo olje, kis, gorčico in javorov sirup. Vmešamo zelje, marelice, šalotko, orehe in peteršilj. Dobro premešamo in na koncu narahlo primešamo še šunko.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dunajski zrezki
Pokrita pita z bučo in žajbljem
Dišeča juha s piščancem in lečo
Dišeča juha s piščancem, ki vas bo pogrela v času prehladov