© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Orada v ponvi s češnjevimi paradižniki

Ali znamenita »orata all’acqua pazza«

Orada v ponvi s češnjevimi paradižniki

Ali znamenita »orata all’acqua pazza«

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sea bream in crazy water (orata all'acqua pazza) totally tomatoessummer collection

Sestavine

  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 očiščeni oradi po pribl. 450 g vsaka
  • 2 stroka česna
  • ½ majhnega rdečega čilija
  • 400 g raznobarvnih češnjevih paradižnikov
  • 4 žlice belega vina
  • majhna pest kaper
  • nasekljan peteršilj
  • sol
  • poper
  • oljčno olje za pokapanje

Sestavine

  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 očiščeni oradi po pribl. 450 g vsaka
  • 2 stroka česna
  • ½ majhnega rdečega čilija
  • 400 g raznobarvnih češnjevih paradižnikov
  • 4 žlice belega vina
  • majhna pest kaper
  • nasekljan peteršilj
  • sol
  • poper
  • oljčno olje za pokapanje

Postopek

1

Česen olupimo in narežemo na lističe, čili drobno sesekljamo. V veliki ponvi s pokrovom segrejemo oljčno olje. Ribi previdno položimo v olje in pečemo 4 do 5 minut, da začneta rjaveti. Obrnemo ju, okrog njiju potresemo česen in pečemo še minuto, nato v ponev dodamo čili in paradižnik. Prilijemo vino, zavremo in počakamo, da minuto brbota, nato dodamo 1 dl vode ter solimo in popramo.

2

Ponev pokrijemo, temperaturo zvišamo in ribi dušimo 15 minut, da se skuhata. Kuhani sta, ko oči postanejo bele, meso pa je na otip mehko.

3

Ribi prestavimo na servirni pladenj, ponev pa vrnemo na ogenj. Dodamo kapre in peteršilj in kuhamo še minuto. Omako lahko postrežemo posebej ali ribi vrnemo v ponev, ju z žlico prelijemo z omako in ponev prinesemo na mizo. Pred postrežbo ribi pokapljamo z oljčnim oljem.

Nasvet

Najbolje je uporabiti zelo zrele paradižnike, saj bodo ti dodali nekaj sladkobe v pekočo omako. Na enak način lahko pripravimo tudi brancina.

Priljubljeni recepti

Namaz iz bučnic

Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.

25 min
Enostavno

Ajdov veganski kari

če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus

40 min
Enostavno

Gobe s sirom in pehtranom

Polnjeni šampinjoni malo drugače

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.