© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Orada v ponvi s češnjevimi paradižniki

Ali znamenita »orata all’acqua pazza«

Orada v ponvi s češnjevimi paradižniki

Ali znamenita »orata all’acqua pazza«

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sea bream in crazy water (orata all'acqua pazza) totally tomatoessummer collection

Sestavine

  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 očiščeni oradi po pribl. 450 g vsaka
  • 2 stroka česna
  • ½ majhnega rdečega čilija
  • 400 g raznobarvnih češnjevih paradižnikov
  • 4 žlice belega vina
  • majhna pest kaper
  • nasekljan peteršilj
  • sol
  • poper
  • oljčno olje za pokapanje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 očiščeni oradi po pribl. 450 g vsaka
  • 2 stroka česna
  • ½ majhnega rdečega čilija
  • 400 g raznobarvnih češnjevih paradižnikov
  • 4 žlice belega vina
  • majhna pest kaper
  • nasekljan peteršilj
  • sol
  • poper
  • oljčno olje za pokapanje

Postopek

1

Česen olupimo in narežemo na lističe, čili drobno sesekljamo. V veliki ponvi s pokrovom segrejemo oljčno olje. Ribi previdno položimo v olje in pečemo 4 do 5 minut, da začneta rjaveti. Obrnemo ju, okrog njiju potresemo česen in pečemo še minuto, nato v ponev dodamo čili in paradižnik. Prilijemo vino, zavremo in počakamo, da minuto brbota, nato dodamo 1 dl vode ter solimo in popramo.

2

Ponev pokrijemo, temperaturo zvišamo in ribi dušimo 15 minut, da se skuhata. Kuhani sta, ko oči postanejo bele, meso pa je na otip mehko.

3

Ribi prestavimo na servirni pladenj, ponev pa vrnemo na ogenj. Dodamo kapre in peteršilj in kuhamo še minuto. Omako lahko postrežemo posebej ali ribi vrnemo v ponev, ju z žlico prelijemo z omako in ponev prinesemo na mizo. Pred postrežbo ribi pokapljamo z oljčnim oljem.

Nasvet

Najbolje je uporabiti zelo zrele paradižnike, saj bodo ti dodali nekaj sladkobe v pekočo omako. Na enak način lahko pripravimo tudi brancina.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.