
Kaj boste skuhali danes?
Mafini s sirom, bučkami in rdečo papriko
Najboljši so sveži iz pečice.
Mafini s sirom, bučkami in rdečo papriko
Najboljši so sveži iz pečice.

Sestavine
- 1 žlica masla
- 2 manjši ali ena večja bučka
- 250 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žlica svežih origanovih ali žlička suhih listov
- 3 rahlo razžvrkljana jajca
- 1 dl mleka
- 5 žlic sončničnega olja
- 2 pečeni papriki
- 85 g naribanega sira čedar
- 100 g sira brie ali camembert
- sol
- poper

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 1 žlica masla
- 2 manjši ali ena večja bučka
- 250 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žlica svežih origanovih ali žlička suhih listov
- 3 rahlo razžvrkljana jajca
- 1 dl mleka
- 5 žlic sončničnega olja
- 2 pečeni papriki
- 85 g naribanega sira čedar
- 100 g sira brie ali camembert
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Bučke operemo in narežemo na drobne kocke. Pečeno papriko olupimo in narežemo na kocke. Model za mafine napolnimo s papirčki. V ponvi segrejemo maslo in na njem 5 minut pražimo bučke, da se zmehčajo.
V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, origano in malo soli ter popra. V sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo jajca, mleko in olje. Vmes vsakič zmešamo. Nato vse skupaj eno minuto stepamo, da dobimo testo brez grudic.
Dodamo bučke, papriko, dve tretjini sira čedar in ves brie ali camembert, ki smo ga predhodno narezali na manjše kocke. Testo razdelimo v 10 luknjic modla za mafine in vse skupaj posujemo s preostalim sirom.
Pečemo 25 do 30 minut, da mafini postanejo zlato rjave barve in dobijo trdo in hrustljavo skorjico. Postrežemo tople ali še malo mlačne.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Marelični kolač z mandljevo aromo
Preprost in sočen sadni kolač je idealen za poobedek ali ko se prijatelji oglasijo na čaj
Glazirana šunka z nageljnovimi žbicami
Ta glazirana šunka bo nasitila in zadovoljila vso družino!
Čokoladni cheesecake
Ta čokoladni cheesecake bo premamil tudi tiste, ki sladice sicer pripravljajo le ob praznovanjih!