
Sirčkova torta z jagodami in hrustljavimi arašidi
Hrustljavo-oreškasta nadgradnja klasične sirčkove torte
Sirčkova torta z jagodami in hrustljavimi arašidi
Hrustljavo-oreškasta nadgradnja klasične sirčkove torte

Sestavine
piškotna osnova
- 60 g stopljenega masla
- 250 g piškotov
- 85 g hrustljavega arašidovega masla (s koščki arašidov)
nadev
- 200 g crème fraîche ali kisle smetane
- 200 g polnomastnega kremnega sira
- 25 g presejanega sladkorja v prahu
- ½ žličke vaniljeve paste ali semena ½ vaniljevega stroka
okras in omaka
- 450 g zrelih jagod (najbolje majhnih)
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 40-gramska krhka arašidova ploščica (krokant)
- maslo za pekač
- sladkor v prahu za posip

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
piškotna osnova
- 60 g stopljenega masla
- 250 g piškotov
- 85 g hrustljavega arašidovega masla (s koščki arašidov)
nadev
- 200 g crème fraîche ali kisle smetane
- 200 g polnomastnega kremnega sira
- 25 g presejanega sladkorja v prahu
- ½ žličke vaniljeve paste ali semena ½ vaniljevega stroka
okras in omaka
- 450 g zrelih jagod (najbolje majhnih)
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 40-gramska krhka arašidova ploščica (krokant)
- maslo za pekač
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Okrogel pekač s premerom 20 cm dobro namastimo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Piškote drobno zmeljemo v multipraktiku ali jih damo v vrečko, ki jo stisnemo, da se znebimo zraka, nato piškote zdrobimo z valjarjem.
Stopljeno maslo in arašidovo maslo dodamo piškotom in dobro zmešamo, da dobimo zmes, ki spominja na mokro mivko. Z mešanico enakomerno obložimo dno in obod pekača, oblogo z zadnjo stranjo žlice zravnamo, tako da pritiskamo nanjo, nato jo še zgladimo. Pekač za 30 minut postavimo v zamrzovalnik.
Sestavine za nadev stepemo z električnim mešalnikom, da dobimo gosto zmes. Z žlico jo previdno razporedimo po piškotni osnovi in jo obložimo s 25 jagodami. V hladilniku jo hladimo vsaj 2 uri.
Preliv pripravimo tako, da 200 g jagod in sladkor v prahu v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko omako.
Zelo hladno torto previdno vzamemo iz pekača, posipamo z zdrobljeno arašidovo ploščico (krokantom) in s sladkorjem v prahu. Postrežemo jo z omako.