
Pečene prepelice z jabolčno-bučnim nadevom
Jesensko kosilo
Pečene prepelice z jabolčno-bučnim nadevom
Jesensko kosilo

Sestavine
- 4 prepelice po 180 g (skrbno očiščene in pripravljene za peko)
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlica masla
jabolčno-bučni nadev
- sol
- poper
- 120 g kruha za toast
- 40 g masla
- 100 g jabolk
- 100 g muškatne buče
- 2 žlici sladkorne raztopine (zavremo vodo in sladkor v razmerju 1:1)
- 2 rumenjaka
- 1 žlica kisle smetane
- muškatni orešek
- 2 žlici jabolčnega žganja
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 4 prepelice po 180 g (skrbno očiščene in pripravljene za peko)
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlica masla
jabolčno-bučni nadev
- sol
- poper
- 120 g kruha za toast
- 40 g masla
- 100 g jabolk
- 100 g muškatne buče
- 2 žlici sladkorne raztopine (zavremo vodo in sladkor v razmerju 1:1)
- 2 rumenjaka
- 1 žlica kisle smetane
- muškatni orešek
- 2 žlici jabolčnega žganja
Postopek
Najprej pripravimo nadev. S toasta odstranimo skorjo in ga narežemo na drobne kocke. V ponvi spenimo maslo, dodamo narezan toast, ga svetlo prepražimo, nato pa osušimo na papirnatem prtiču. Jabolka in bučo olupimo, odstranimo peške in semenje ter narežemo na drobne kocke.
V skledi zmešamo vse sestavine za nadev, začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom, še enkrat premešamo in pustimo 10 minut, da se sestavine lepo prepojijo.
Prepelice od zunaj in znotraj začinimo s soljo in poprom. Trebušne votline prepelic napolnimo s pripravljenim nadevom in odprtine spnemo z zobotrebci. V primerni ponvi segrejemo olje in maslo. Prepelice lepo popečemo; med peko jih večkrat obrnemo, nato pa pečemo v pečici pri 180 °C 20 do 25 minut.
Pečene prepelice pustimo nekaj časa počivati, šele nato jih razrežemo na kose in ponudimo.
Nasvet
Kot priloga odlično tekne vinsko zelje, ki ga pripravimo tako, da v ponvi na olju rahlo karameliziramo žličko sladkorja, dodamo kislo zelje in pokrito dušimo pol ure oziroma tako dolgo, da je zelje mehko. Solimo, popramo in dodamo suho belo vino.