
Topla testeninska solata z govedino z žara in hrenom
Topla testeninska solata z govedino z žara in hrenom

Sestavine
- 450 g pustega ramsteka
- 2 žlici worcestrske omake
- 2 žlički grobo mletega črnega popra
solata
- 250 g svedrčkov ali drugih kratkih testenin
- 1 šopek mlade čebulice
- 3 rdeče paprike
- prgišče listov bazilike
preliv
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlici vinskega kisa
- 2–3 žlice sveže nastrganega hrena (po okusu)
- sol
Preberite tudi

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.
Sestavine
- 450 g pustega ramsteka
- 2 žlici worcestrske omake
- 2 žlički grobo mletega črnega popra
solata
- 250 g svedrčkov ali drugih kratkih testenin
- 1 šopek mlade čebulice
- 3 rdeče paprike
- prgišče listov bazilike
preliv
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlici vinskega kisa
- 2–3 žlice sveže nastrganega hrena (po okusu)
- sol
Postopek
Meso 10 minut mariniramo v worcestrski omaki in ga potresemo s poprom.
Paprike spečemo na žaru, da se naredijo črni mehurji, nato jim odstranimo kožico in seme ter jih narežemo na široke trakove. Testenine skuhamo po navodilih na ovitku, jih odcedimo in zmešamo s tanko narezanimi mladimi čebulicami, trakovi paprike in natrganimi listki bazilike. Zmešamo sestavine za preliv in postavimo na stran.
Žar ali rebrasto ponev zelo močno segrejemo. Ramstek pečemo na vsaki strani 3 minute oziroma čas peke prilagodimo željam jedcev. Razrežemo ga na debele rezine, dodamo testeninam, prilijemo preliv in premešamo. Po okusu še solimo in popramo ter postrežemo.