
Testenine z rdečo peso in lososom po skandinavsko
Barvita testeninska solata, kot bi jo pripravili na severu
Testenine z rdečo peso in lososom po skandinavsko
Barvita testeninska solata, kot bi jo pripravili na severu

Sestavine
- 50 g polnozrnatih svedrčkov ali drugih kratkih testenin
- 1 kuhana rdeča pesa
- 1⁄2 majhnega zrelega avokada
- 1 srednja ali 2 majhni kumari
- nekaj vejic svežega ali 1 žlička suhega kopra
- 1 žlica nemastnega grškega jogurta
- 1 žlica vode
- 1 zvrhana žlička hrenove omake
- 50 g poširanega lososa
- 30 g rukole
- črni poper

Čiščenje škampov: preprost postopek za popoln rezultat
Škamp je še eden v vrsti kulinaričnih biserov Jadranskega morja in prav to dejstvo je v zadnjih desetletjih povzročilo, da jih je vedno manj. Zato je še toliko bolj pomembno, da ga pripravimo pravilno in s spoštovanjem.

Tri odlične ideje za jedi iz sezonske zelenjave
Obilica sezonske zelenjave nam omogoča, da vsak dan skuhamo kaj dobrega, predvsem pa raznovrstnega. Naj vam idej za dobro kosilo nikoli ne zmanjka! Tekst: L.J. Foto: PROFIMEDIA

Recept za viralno TikTok kumarično solato, ki navdušuje tudi pri nas
Viralna solata iz kumar, ki se zdi, da je povsod prisotna zahvaljujoč fantu, ki je pripravil številne solate izključno iz kumar. Tako jo lahko pripravite sami.
Sestavine
- 50 g polnozrnatih svedrčkov ali drugih kratkih testenin
- 1 kuhana rdeča pesa
- 1⁄2 majhnega zrelega avokada
- 1 srednja ali 2 majhni kumari
- nekaj vejic svežega ali 1 žlička suhega kopra
- 1 žlica nemastnega grškega jogurta
- 1 žlica vode
- 1 zvrhana žlička hrenove omake
- 50 g poširanega lososa
- 30 g rukole
- črni poper
Postopek
Svedrčke skuhamo po navodilih na embalaži, jih odcedimo in pustimo, da se ohladijo.
Rdečo peso narežemo na krhlje, avokado narežemo na kocke, kumaro pa na tanke rezine. Vejice svežega kopra grobo nasekljamo, jogurt pa zmešamo z žlico vode in hrenovo omako. Nato vse dodamo svedrčkom, premešamo in obilno popramo.
Koščke lososa skupaj z rukolo pazljivo vmešamo v testenine. Solato damo v posodo za malico ali drugo posodo, ki jo lahko nepredušno zapremo, in jo do malice hranimo na hladnem.