
Testenine z rdečo peso in lososom po skandinavsko
Barvita testeninska solata, kot bi jo pripravili na severu
Testenine z rdečo peso in lososom po skandinavsko
Barvita testeninska solata, kot bi jo pripravili na severu

Sestavine
- 50 g polnozrnatih svedrčkov ali drugih kratkih testenin
- 1 kuhana rdeča pesa
- 1⁄2 majhnega zrelega avokada
- 1 srednja ali 2 majhni kumari
- nekaj vejic svežega ali 1 žlička suhega kopra
- 1 žlica nemastnega grškega jogurta
- 1 žlica vode
- 1 zvrhana žlička hrenove omake
- 50 g poširanega lososa
- 30 g rukole
- črni poper

Prosecco: vino, ki je z mehurčki osvojilo svet
Prosecco je eno tistih penečih vin, ki nas s svojo svežino, lahkotnostjo in nežno sadnostjo zlahka zapelje. A prosecco še zdaleč ni le vino za lahkotne klepete in živahne mimoze.

Pripravite osladkorjene cvetove vrtnic
Na nas se je obrnila bralka s polnim vrtom vrtnic. »Cvetove bi rada posušila s sladkorjem in jih uporabila za okrasitev tort. Hvaležna bi bila za navodila, kako se pripravijo taki cvetni listi in za več idej, kako jih lahko uporabim v kuhinji.«

Razbijamo mite: ali mleko res vsebuje antibiotike in rastne hormone?
Je bolj zdravo surovo mleko ali pasterizirano? Nam homogenizirano mleko lahko škodi? Ob svetovnem dnevu mleka preverjamo, kateri miti o kravjem mleku (ne) držijo.
Sestavine
- 50 g polnozrnatih svedrčkov ali drugih kratkih testenin
- 1 kuhana rdeča pesa
- 1⁄2 majhnega zrelega avokada
- 1 srednja ali 2 majhni kumari
- nekaj vejic svežega ali 1 žlička suhega kopra
- 1 žlica nemastnega grškega jogurta
- 1 žlica vode
- 1 zvrhana žlička hrenove omake
- 50 g poširanega lososa
- 30 g rukole
- črni poper
Postopek
Svedrčke skuhamo po navodilih na embalaži, jih odcedimo in pustimo, da se ohladijo.
Rdečo peso narežemo na krhlje, avokado narežemo na kocke, kumaro pa na tanke rezine. Vejice svežega kopra grobo nasekljamo, jogurt pa zmešamo z žlico vode in hrenovo omako. Nato vse dodamo svedrčkom, premešamo in obilno popramo.
Koščke lososa skupaj z rukolo pazljivo vmešamo v testenine. Solato damo v posodo za malico ali drugo posodo, ki jo lahko nepredušno zapremo, in jo do malice hranimo na hladnem.