Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fižolovi mafini s korenčkom in orehi

Fižolovi mafini s korenčkom in orehi

Čas priprave 20 min + priprava
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 mafinov
Oznake
fižol ovseni kosmiči korenček kolački fižolovi mafini mafini s korenčkom mafini z orehi muffin
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 2 pločevinki belega fižola po 400 g
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 4 velika jajca
  • 2 žlici repičnega olja
  • 4 žlice javorovega sirupa ali medu
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • lupina 1 velike bio pomaranče
  • 170 g korenja
  • 100 g rozin
  • 80 g orehovih jedrc (navadnih ali ameriških orehov)
  • 2 žlički pecilnega praška

Preberite tudi

Sestavine

  • 2 pločevinki belega fižola po 400 g
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 4 velika jajca
  • 2 žlici repičnega olja
  • 4 žlice javorovega sirupa ali medu
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • lupina 1 velike bio pomaranče
  • 170 g korenja
  • 100 g rozin
  • 80 g orehovih jedrc (navadnih ali ameriških orehov)
  • 2 žlički pecilnega praška

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C in v pekač za 12 mafinov vstavimo papirnate modelčke. Fižol iz pločevinke odcedimo in oplaknemo. Stresemo ga v skledo in dodamo cimet, ovsene kosmiče, jajca, olje, javorov sirup ali med, vaniljevo aromo in nastrgano pomarančno lupino. S paličnim mešalnikom vse skupaj zmeljemo v gladko kremo, kar še zlasti velja za fižol in kosmiče.

2

Prihranimo 12 orehovih jedrc, preostala grobo sesekljamo. Korenje grobo nastrgamo. V fižolovo zmes dodamo korenje, rozine, sesekljane orehe in pecilni prašek ter dobro premešamo. Z žlico nadevamo testo v modelčke – lahko uporabimo veliko zajemalko za sladoled, da bodo mafini enako veliki.

3

Na vrh vsakega mafina položimo prihranjeno orehovo jedrce. Mafine pečemo 20 minut oziroma tako dolgo, da postanejo čvrsti in po vrhu svetlo rjavi. Ohladijo naj se na kuhinjski mrežici. V hladilniku jih lahko hranimo nekaj dni, v zamrzovalniku pa 6 tednov; odtajamo jih pri sobni temperaturi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.