
Kaj boste skuhali danes?
Solata s testeninskim rižem in mocarelo
Solata s testeninskim rižem in mocarelo

Sestavine
- 350 g testenine v obliki riža
- 20 g bazilike
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 30 g sveže naribanega parmezana
- 1 grobo sesekljan strok česna
- 50 g pinjol
- 300 g mocarele v majhnih kroglicah
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 50 g rukole (najbolje divje)
- sol
- parmezanovi ostružki za posip
- rukola za okras

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 350 g testenine v obliki riža
- 20 g bazilike
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 30 g sveže naribanega parmezana
- 1 grobo sesekljan strok česna
- 50 g pinjol
- 300 g mocarele v majhnih kroglicah
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 50 g rukole (najbolje divje)
- sol
- parmezanovi ostružki za posip
- rukola za okras
Postopek
Testeninski riž skuhamo al dente, nato ga odcedimo, splaknemo s hladno vodo in spet dobro odcedimo. Damo ga v solatno skledo. Pinjole brez maščobe prepražimo v ponvici. Baziliko skupaj s stebli natrgamo in jo v mikserju skupaj z oljčnim oljem, parmezanom, česnom in polovico pinjol sesekljamo v pesto. Paradižnike narežemo na četrtine.
Testenine dobro premešamo s pestom. Dodamo kroglice mocarele, paradižnik in pest rukole. Solimo, premešamo in potresemo s preostalimi pinjolami. Preden postrežemo solato, jo posipamo s parmezanovimi ostružki in okrasimo z rukolo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jogurtove miške
Kremna rižota z bučkami
Prava italijanska rižota. Za piko na i jo posujte s pinjolami!