
Topla bučkina solata z limono
Topla bučkina solata z limono

Sestavine
- 2 bučki
- 1 žlica oljčnega olja
- lupinica 1 limone
- malo limonovega soka
- strok česna
- pest listov bazilike
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 2 bučki
- 1 žlica oljčnega olja
- lupinica 1 limone
- malo limonovega soka
- strok česna
- pest listov bazilike
Postopek
Z lupilnikom za zelenjavo narežemo bučki na široke trakove, sredico s semeni pa zavržemo. Olje segrejemo v ponvi, dodamo limonovo lupinico in strt česen ter na srednji temperaturi pražimo eno minuto. Dodamo bučkine trakove in dušimo še kakšno minuto ali dve, da se bučke rahlo zmehčajo. Stalno jih mešamo. Nato jih poškropimo z limonovim sokom in vmešamo nastrgane liste bazilike.