
Pečeni kosmiči z robidnicami in jabolki
Pečeni kosmiči zahtevajo nekaj predpriprave, a je rezultat res vreden truda
Pečeni kosmiči z robidnicami in jabolki
Pečeni kosmiči zahtevajo nekaj predpriprave, a je rezultat res vreden truda

Sestavine
- 5 dl mleka
- 2 manjši cimetovi palčki
- 6 strtih strokov kardamoma
- 2 sočni, sladki jabolki
- 200 g ovsenih kosmičev
- 1 jajce
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 1 žlička pecilnega praška
- 100 g grobo narezanih ameriških orehov (pekanov)
- 300 g robidnic
ko postrežemo
- mleko ali jogurt
- javorov sirup

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!
Sestavine
- 5 dl mleka
- 2 manjši cimetovi palčki
- 6 strtih strokov kardamoma
- 2 sočni, sladki jabolki
- 200 g ovsenih kosmičev
- 1 jajce
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 1 žlička pecilnega praška
- 100 g grobo narezanih ameriških orehov (pekanov)
- 300 g robidnic
ko postrežemo
- mleko ali jogurt
- javorov sirup
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Jabolki olupimo, jima odstranimo peščišče in narežemo na 1 cm velike kocke. Z malo vode jih zavremo v kozici in kuhamo tako dolgo, da se zmehčajo. V drugi kozici nežno zavremo mleko z začimbami, ga kuhamo 10 do 12 minut, nato odstavimo in pustimo, da se prepaja vsaj 15 minut. Začimbe odstranimo in zavržemo.
V veliki skledi grobo pretlačimo jabolka, da dobimo čežano, nato primešamo mleko, kosmiče, razžvrkljano jajce, vaniljo, pecilni prašek, ameriške orehe in robidnice.
Mešanico naložimo v pekač ali drugo nepregorno posodo in pečemo 30 do 35 minut, da je v sredini zelo vroča. Postrežemo z mlekom ali jogurtom in javorovim sirupom.