
Sestavine
- 500 g korenja
- 5 podolgovatih šalotk
- 4 stroki česna
- 1 žlička koromačevih semen
- 1 žlica oljčnega olja
- 300 g ješprenjčka
- majhen šopek peteršilja
- majhen šopek kopra
- 150 g sira z modro plesnijo
- sol
- poper
- malo koprovega zelenja, ko postrežemo (po želji)
preliv
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- sok 1 limone

Očistite klapavice kot pravi chef
Čiščenje školjk ni nujno zahtevno. Za vas smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, s katerimi boste lahko pripravili odlično morsko kosilo.

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.
Sestavine
- 500 g korenja
- 5 podolgovatih šalotk
- 4 stroki česna
- 1 žlička koromačevih semen
- 1 žlica oljčnega olja
- 300 g ješprenjčka
- majhen šopek peteršilja
- majhen šopek kopra
- 150 g sira z modro plesnijo
- sol
- poper
- malo koprovega zelenja, ko postrežemo (po želji)
preliv
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- sok 1 limone
Postopek
PRIPRAVA
Pečico segrejemo na 180 °C. Korenčke ostrgamo in jih poševno narežemo. Šalotke razrežemo na četrtine. Česen rahlo stremo. Korenje stresemo v večji pekač skupaj s šalotko, česnom in koromačevimi semeni. Pokapamo z oljem, premešamo, solimo in popramo. Pečemo 35 do 40 minut oziroma tako dolgo, da vse skupaj karamelizira in se korenje zmehča.
Medtem v veliki kozici v osoljeni vodi skuhamo ješprenjček na zob, kar traja približno pol ure. Vse sestavine za preliv zmešamo in jim dodamo še sol in poper. Pečeno korenje vzamemo iz pečice.
Koper in peteršilj sesekljamo, sir nadrobimo na koščke. Ješprenjček odcedimo in ga premešamo s prelivom, korenjem, sesekljanim koprom in peteršiljem ter polovico sira. Okrasimo s koprovim zelenjem in preostalim sirom. Postrežemo toplo ali hladno, po želji s kosom toplega polnozrnatega kruha, namazanega z maslom.