
Bučkina solata z meto
Bučkina solata z meto

Sestavine
- ½ rdeče čebule
- sok in lupina 1 limone
- 2 bučki
- pest metinih listov
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.

Tako lahko porabite presežek paradižnika
Polsušeni paradižnik je čudovit način, da porabimo presežke paradižnika, ko ga je na vrtovih in na tržnicah v izobilju, in ga shranimo za hladnejše dni.

Blitva: zakladnica vitaminov, folne kisline in popolna poletna priloga
Blitva je lahko na jedilniku vse leto, a običajno predvsem v poletnih mesecih pogosteje posežemo po njej, ko se kot priloga znajde ob morskih sadežih. Vsebuje malo kalorij in veliko dobrega.
Sestavine
- ½ rdeče čebule
- sok in lupina 1 limone
- 2 bučki
- pest metinih listov
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jo z limonovim sokom in lupino, damo v skledo ter začinimo s soljo in poprom. Mariniramo jo 10 minut, medtem pa operemo bučki in ju z lupilnikom za krompir narežemo na tanke rezine. Damo jih v skledo k čebuli, dodamo olje in posujemo še z listi mete. Nežno premešamo in postrežemo.