
Bučkina solata z meto
Bučkina solata z meto

Sestavine
- ½ rdeče čebule
- sok in lupina 1 limone
- 2 bučki
- pest metinih listov
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- ½ rdeče čebule
- sok in lupina 1 limone
- 2 bučki
- pest metinih listov
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jo z limonovim sokom in lupino, damo v skledo ter začinimo s soljo in poprom. Mariniramo jo 10 minut, medtem pa operemo bučki in ju z lupilnikom za krompir narežemo na tanke rezine. Damo jih v skledo k čebuli, dodamo olje in posujemo še z listi mete. Nežno premešamo in postrežemo.