
Pica z inčuni, artičokami, olivami in kaprami
Pica z morskim pridihom.
Pica z inčuni, artičokami, olivami in kaprami
Pica z morskim pridihom.

Sestavine
testo
- 600 g ostre bele moke
- ½ žličke suhega kvasa
- 1 žlička soli
- 5 dl mlačne vode
- moka za delovno površino
obloga
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 žlic paradižnikove omake
- 16 češnjevih paradižnikov
- 8 vloženih artičok
- 8 filetov sardonov (inčunov)
- 16 zelenih oliv brez koščic
- 4 žlice kaper
- 250 g mocarele
- nariban parmezan in listi bazilike
Preberite tudi

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.
Sestavine
testo
- 600 g ostre bele moke
- ½ žličke suhega kvasa
- 1 žlička soli
- 5 dl mlačne vode
- moka za delovno površino
obloga
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 žlic paradižnikove omake
- 16 češnjevih paradižnikov
- 8 vloženih artičok
- 8 filetov sardonov (inčunov)
- 16 zelenih oliv brez koščic
- 4 žlice kaper
- 250 g mocarele
- nariban parmezan in listi bazilike
Postopek
Moko presejemo v skledo. Vmešamo kvas in sol in nato vlijemo mlačno vodo in olje. Sestavine premešamo, da se sprimejo v vlažno testo. Testa ne gnetemo še grobo in grudasto le postrgamo s strani sklede in oblikujemo v kepo. Skledo pokrijemo s plastično folijo. Če je kuhinja hladna, postavimo skledo na pult, če pa je topla, jo damo v spodnji del hladilnika. Testo pustimo vzhajati vsaj 6 ur, da podvoji volumen.
Testo prenesemo na sobno temperaturo. Pečico segrejemo na 220 °C. Dva pekača obložimo s papirjem za peko. Na pomokani delovni površini testo razdelimo na 2 ali 4 dele, vsak del pregnetemo in dodajamo toliko moke, da testo postane gladko in se ne prijema rok in delovne površine. Vsak del razvaljamo v krog in postavimo na pekač. Pustimo vzhajati 10 minut.
Artičoko odcedimo in narežemo na četrtine. Češnjeve paradižnike in olive razpolovimo. Kapre splaknemo in dobro odcedimo. Testo premažemo s paradižnikovo omako, obložimo ga s češnjevimi paradižniki, artičokami, inčuni, olivami in kaprami. Mocarelo narežemo na rezine in tudi njo razporedimo na pice. Pokapljamo jo z oljčnim oljem in postavimo v vročo pečico. Velike pice pečemo 18 minut, manjše pa 12 minut oz. toliko časa, da se obloga speče in rob testa postane hrustljav. Pečene pice potresemo s parmezanom in obložimo z lističi bazilike.