
Sestavine
- 600 g topinamburja
- 60 g šalotke
- 1 majhen krompir
- 2 žlici oljčnega olja
- 5 dl zelenjavne juhe
- 1,5 dl sladke smetane
- 25 g masla
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 300 g paprike (rumena, zelena in rdeča)
- ½ žlice oljčnega olja
- 4 rezine slanine
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- 600 g topinamburja
- 60 g šalotke
- 1 majhen krompir
- 2 žlici oljčnega olja
- 5 dl zelenjavne juhe
- 1,5 dl sladke smetane
- 25 g masla
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 300 g paprike (rumena, zelena in rdeča)
- ½ žlice oljčnega olja
- 4 rezine slanine
Postopek
Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. Topinambur in krompir olupimo in narežemo na manjše kose. V posodi segrejemo oljčno olje in nekaj minut pražimo šalotko, topinambur in krompir.
Jed zalijemo z zelenjavno juho in kuhamo na srednji temperaturi 25 minut. Ko je zelenjava kuhana, jo z mešalnikom zmiksamo. Nato jo prelijemo v kozico, dodamo sladko smetano, maslo in začimbe ter kuhamo še pet minut.
Paprike očistimo, narežemo na majhne kocke in jih na pol žlice oljčnega olja popečemo. V ponvi brez olja popečemo tudi slanino in jo skupaj s paprikami postrežemo kot jušni vložek.