
Topinamburjeva juha s papriko in pečeno slanino
Topinamburjeva juha s papriko in pečeno slanino

Sestavine
- 600 g topinamburja
- 60 g šalotke
- 1 majhen krompir
- 2 žlici oljčnega olja
- 5 dl zelenjavne juhe
- 1,5 dl sladke smetane
- 25 g masla
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 300 g paprike (rumena, zelena in rdeča)
- ½ žlice oljčnega olja
- 4 rezine slanine

Osvežitev, ki je lahko veliko več kot le zamrznjena voda
Led je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni, a zakaj bi ostali pri klasičnih ledenih kockah, če lahko iz njih naredimo pravi mali kulinarični dodatek? Led lahko postane sestavina, ki pijači doda okus, barvo in značaj.

Trojni spektakel v Krškem: BBQ, pica in spidvej
V Krškem je potekal prvi BBQ & Speedway festival s celodnevnim programom, ki je zajemal mednarodne tekme v peki steakov, burgerjev in pic.

Razkrivamo: toliko kalorij ima dejansko poletni koktajl Aperol Spritz
Aperol Spritz je postal nepogrešljiv del poletnih druženj. Toda ste se že kdaj vprašali, koliko kalorij dejansko vsebuje ta priljubljeni italijanski koktajl?
Sestavine
- 600 g topinamburja
- 60 g šalotke
- 1 majhen krompir
- 2 žlici oljčnega olja
- 5 dl zelenjavne juhe
- 1,5 dl sladke smetane
- 25 g masla
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 300 g paprike (rumena, zelena in rdeča)
- ½ žlice oljčnega olja
- 4 rezine slanine
Postopek
Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. Topinambur in krompir olupimo in narežemo na manjše kose. V posodi segrejemo oljčno olje in nekaj minut pražimo šalotko, topinambur in krompir.
Jed zalijemo z zelenjavno juho in kuhamo na srednji temperaturi 25 minut. Ko je zelenjava kuhana, jo z mešalnikom zmiksamo. Nato jo prelijemo v kozico, dodamo sladko smetano, maslo in začimbe ter kuhamo še pet minut.
Paprike očistimo, narežemo na majhne kocke in jih na pol žlice oljčnega olja popečemo. V ponvi brez olja popečemo tudi slanino in jo skupaj s paprikami postrežemo kot jušni vložek.