Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec z gobami in grahom

Piščanec iz enega lonca

Piščanec z gobami in grahom

Piščanec iz enega lonca

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
grah piščanec šampinjoni piščančja stegna perutnina
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Piščanec iz enega lonca s slanino, grahom in peteršiljevo omako. Uporabimo piščančja stegna, ki so še bolj okusna in sočna kot prsi.

 

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500 g piščančjih stegen brez kože in kosti
  • moka za pomokanje
  • 50 g pancete
  • 300 g majhnih rjavih šampinjonov
  • 2 veliki šalotki
  • 2,5 dl piščančje jušne osnove
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 50 g zamrznjenega graha
  • pest nasekljanega peteršilja
  • sol
  • poper

Preberite tudi

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500 g piščančjih stegen brez kože in kosti
  • moka za pomokanje
  • 50 g pancete
  • 300 g majhnih rjavih šampinjonov
  • 2 veliki šalotki
  • 2,5 dl piščančje jušne osnove
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 50 g zamrznjenega graha
  • pest nasekljanega peteršilja
  • sol
  • poper

Postopek

1

V večji ponvi segrejemo žlico olja. Piščanca solimo, pomokamo in popečemo z vseh strani, da se rjavo obarva, nato ga vzamemo iz ponve. Panceto narežemo na koščke in jo popražimo skupaj z gobami. Ko se gobe zmehčajo, vse vzamemo iz ponve.

2

Šalotke nasekljamo. V ponev dodamo žlico olja in šalotko pražimo 5 minut. Prilijemo jušno osnovo in kis, pustimo vreti 1 do 2 minuti. Ponovno dodamo piščanca, panceto in gobe ter kuhamo 15 minut. Dodamo še grah in peteršilj ter kuhamo 2 minuti, nato jed postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.