
Piščanec z gobami in grahom
Piščanec iz enega lonca
Piščanec z gobami in grahom
Piščanec iz enega lonca

Piščanec iz enega lonca s slanino, grahom in peteršiljevo omako. Uporabimo piščančja stegna, ki so še bolj okusna in sočna kot prsi.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 500 g piščančjih stegen brez kože in kosti
- moka za pomokanje
- 50 g pancete
- 300 g majhnih rjavih šampinjonov
- 2 veliki šalotki
- 2,5 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 50 g zamrznjenega graha
- pest nasekljanega peteršilja
- sol
- poper

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 500 g piščančjih stegen brez kože in kosti
- moka za pomokanje
- 50 g pancete
- 300 g majhnih rjavih šampinjonov
- 2 veliki šalotki
- 2,5 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 50 g zamrznjenega graha
- pest nasekljanega peteršilja
- sol
- poper
Postopek
V večji ponvi segrejemo žlico olja. Piščanca solimo, pomokamo in popečemo z vseh strani, da se rjavo obarva, nato ga vzamemo iz ponve. Panceto narežemo na koščke in jo popražimo skupaj z gobami. Ko se gobe zmehčajo, vse vzamemo iz ponve.
Šalotke nasekljamo. V ponev dodamo žlico olja in šalotko pražimo 5 minut. Prilijemo jušno osnovo in kis, pustimo vreti 1 do 2 minuti. Ponovno dodamo piščanca, panceto in gobe ter kuhamo 15 minut. Dodamo še grah in peteršilj ter kuhamo 2 minuti, nato jed postrežemo.