Telečji zrezki s pršutom in žajbljem

Saltimbocca je še ena od slastnih italijanskih klasik

Telečji zrezki s pršutom in žajbljem

Saltimbocca je še ena od slastnih italijanskih klasik

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3 osebe
Oznake
žajbelj
Deli recept
recipe_image.jpg

Saltimbocca (it. »skoči v usta«) je italijanska specialiteta; telečji zrezki, obloženi z rezinami pršuta, prepraženi na maslu, začinjeni z žajbljem in belim vinom.

Sestavine

  • 50 g moke
  • sol in poper
  • 3 telečji zrezki po pribl. 150 g
  • 6 listov žajblja
  • 6 rezin pršuta
  • 1 žlica oljčnega olja
  • košček masla
  • 2 dl desertnega vina marsala
  • sok ½ limone

ko postrežemo

  • pečen krompir
  • zelena solata

Preberite tudi

Sestavine

  • 50 g moke
  • sol in poper
  • 3 telečji zrezki po pribl. 150 g
  • 6 listov žajblja
  • 6 rezin pršuta
  • 1 žlica oljčnega olja
  • košček masla
  • 2 dl desertnega vina marsala
  • sok ½ limone

ko postrežemo

  • pečen krompir
  • zelena solata

Postopek

1

Moko pomešamo s soljo in poprom. Zrezke potolčemo, da so debeli približno 0,5 cm. Na vsak zrezek položimo list žajblja in ga ovijemo v dve rezini pršuta. Na vrh položimo še en žajbljev list in z dlanjo vse skupaj močno pritisnemo ob meso. Zrezke rahlo pomokamo z začinjeno moko.

2

V veliki ponvi segrejemo olje in maslo ter zrezke pečemo 4 do 5 minut na vsaki strani. Preložimo jih na krožnik, v ponev pa vlijemo vino. Počasi kuhamo, da nastane omaka, pri tem pa postrgamo vse zapečene delce z dna ponve. V omako damo še limonov sok po okusu in pečene zrezke s pršutom in žajbljem ter jih segrejemo. Postrežemo jih s pečenim krompirjem in skledo zelene solate.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.