
Zeliščni rjavi riž s pečeno zelenjavo, čičerko in sirom
Pisana vegi riževa skledica
Zeliščni rjavi riž s pečeno zelenjavo, čičerko in sirom
Pisana vegi riževa skledica

Sestavine
- 2 rdeči čebuli
- 3 paprike (zelena, rdeča in rumena)
- 3 bučke (pribl. 600 g)
- 5 žlic oljčnega olja
- 200 g rjavega riža basmati
- majhen šopek peteršilja
- 85 g indijskih oreškov
- 1 strok česna
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 200 g sira za žar
- sol
- poper
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 2 rdeči čebuli
- 3 paprike (zelena, rdeča in rumena)
- 3 bučke (pribl. 600 g)
- 5 žlic oljčnega olja
- 200 g rjavega riža basmati
- majhen šopek peteršilja
- 85 g indijskih oreškov
- 1 strok česna
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 200 g sira za žar
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Čebulo narežemo na večje krhlje, papriko na trakove, bučke pa na palčke. Narezano zelenjavo damo v pekač, pomešamo z 2 žlicama oljčnega olja, solimo in popramo. (Morda bomo potrebovali dva pekača.) Pekač postavimo v pečico in pečemo 25 minut, da se zelenjava zmehča in rahlo zlato obarva.
Medtem po navodilih na embalaži skuhamo riž. Pripravimo pesto, tako da zmeljemo peteršilj, indijske oreške, preostalo olje, strt česen, sol in poper. Zelenjavi primešamo oplaknjeno in odcejeno čičerko, na večje kocke narezan sir in pečemo še 10 minut. Peteršiljev pesto z vilicami primešamo rižu, na riž naložimo zelenjavo in postrežemo.