
Zeliščni rjavi riž s pečeno zelenjavo, čičerko in sirom
Pisana vegi riževa skledica
Zeliščni rjavi riž s pečeno zelenjavo, čičerko in sirom
Pisana vegi riževa skledica

Sestavine
- 2 rdeči čebuli
- 3 paprike (zelena, rdeča in rumena)
- 3 bučke (pribl. 600 g)
- 5 žlic oljčnega olja
- 200 g rjavega riža basmati
- majhen šopek peteršilja
- 85 g indijskih oreškov
- 1 strok česna
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 200 g sira za žar
- sol
- poper
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 2 rdeči čebuli
- 3 paprike (zelena, rdeča in rumena)
- 3 bučke (pribl. 600 g)
- 5 žlic oljčnega olja
- 200 g rjavega riža basmati
- majhen šopek peteršilja
- 85 g indijskih oreškov
- 1 strok česna
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 200 g sira za žar
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Čebulo narežemo na večje krhlje, papriko na trakove, bučke pa na palčke. Narezano zelenjavo damo v pekač, pomešamo z 2 žlicama oljčnega olja, solimo in popramo. (Morda bomo potrebovali dva pekača.) Pekač postavimo v pečico in pečemo 25 minut, da se zelenjava zmehča in rahlo zlato obarva.
Medtem po navodilih na embalaži skuhamo riž. Pripravimo pesto, tako da zmeljemo peteršilj, indijske oreške, preostalo olje, strt česen, sol in poper. Zelenjavi primešamo oplaknjeno in odcejeno čičerko, na večje kocke narezan sir in pečemo še 10 minut. Peteršiljev pesto z vilicami primešamo rižu, na riž naložimo zelenjavo in postrežemo.