
Zeliščni rjavi riž s pečeno zelenjavo, čičerko in sirom
Pisana vegi riževa skledica
Zeliščni rjavi riž s pečeno zelenjavo, čičerko in sirom
Pisana vegi riževa skledica

Sestavine
- 2 rdeči čebuli
- 3 paprike (zelena, rdeča in rumena)
- 3 bučke (pribl. 600 g)
- 5 žlic oljčnega olja
- 200 g rjavega riža basmati
- majhen šopek peteršilja
- 85 g indijskih oreškov
- 1 strok česna
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 200 g sira za žar
- sol
- poper

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.
Sestavine
- 2 rdeči čebuli
- 3 paprike (zelena, rdeča in rumena)
- 3 bučke (pribl. 600 g)
- 5 žlic oljčnega olja
- 200 g rjavega riža basmati
- majhen šopek peteršilja
- 85 g indijskih oreškov
- 1 strok česna
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 200 g sira za žar
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Čebulo narežemo na večje krhlje, papriko na trakove, bučke pa na palčke. Narezano zelenjavo damo v pekač, pomešamo z 2 žlicama oljčnega olja, solimo in popramo. (Morda bomo potrebovali dva pekača.) Pekač postavimo v pečico in pečemo 25 minut, da se zelenjava zmehča in rahlo zlato obarva.
Medtem po navodilih na embalaži skuhamo riž. Pripravimo pesto, tako da zmeljemo peteršilj, indijske oreške, preostalo olje, strt česen, sol in poper. Zelenjavi primešamo oplaknjeno in odcejeno čičerko, na večje kocke narezan sir in pečemo še 10 minut. Peteršiljev pesto z vilicami primešamo rižu, na riž naložimo zelenjavo in postrežemo.