© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni kolač s pisanim posipom

Zabavnih pisanih mrvic ni nikoli preveč! Ta trditev še posebej drži, kadar so posute po čokoladi …

Čokoladni kolač s pisanim posipom

Zabavnih pisanih mrvic ni nikoli preveč! Ta trditev še posebej drži, kadar so posute po čokoladi …

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
chocolate fudge cake

Sestavine

  • 200 g jedilne čokolade
  • 200 g masla
  • 200 g svetlega sladkorja muskovado
  • 1 dl kisle smetane
  • 2 razžvrkljani jajci
  • 200 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 5 žlic kakava v prahu
  • pisane mrvice za posip

obliv

  • 100 g jedilne čokolade
  • 170 g sladke smetane
  • 100 g masla
Okusi gozda

Okusi gozda: recepti za dobrote z gobami

Ko se približuje jesen, gobe postanejo zvezde v kuhinji, posebno če smo strastni gobarji in jih nabiramo sami. Takrat je sosledje dogodkov samoumevno: pravkar nabrano zbirko užitnih gob najprej fotografiramo, da se bomo z njo lahko še dolgo bahali, nato pa gobe očistimo in pripravimo za v lonec. In že zadiši ...

fizol

6 jedi iz fižola, ki so prava jesenska klasika

Ko se dnevi ohladijo in se listje počasi obarva v odtenke jeseni, je čas, da se pogrejemo z nasitnimi in bogatimi enolončnicami. Fižol je odlična sestavina za v tople jedi, ki nas bodo pogrele, hkrati pa je bogat vir beljakovin, vlaknin, železa in vitamina B.

Sestavine

  • 200 g jedilne čokolade
  • 200 g masla
  • 200 g svetlega sladkorja muskovado
  • 1 dl kisle smetane
  • 2 razžvrkljani jajci
  • 200 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 5 žlic kakava v prahu
  • pisane mrvice za posip

obliv

  • 100 g jedilne čokolade
  • 170 g sladke smetane
  • 100 g masla

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Model, velik 22 x 22, cm obložimo s papirjem za peko. V veliko kozico damo čokolado, maslo, sladkor in 1 dl vroče vode ter vse skupaj nežno segrevamo, da se raztopi. Raztopljeno pustimo počivati 2 minuti, nato v čokoladno mešanico vmešamo še kislo smetano in jajca.

2

Dodamo še presejano moko s pecilnim praškom in kakav v prahu ter z metlico le toliko stepemo, da dobimo homogeno testo brez grudic. Testo vlijemo v pripravljen model in pečemo 50 do 55 minut, da palčka, ki jo zapičimo v testo in nato izvlečemo, ostane čista. Biskvit v modlu postavimo na kuhinjsko rešetko, da se ohladi.

3

Medtem ko se biskvit peče, pripravimo še obliv tako, da nad soparo vse sestavine raztopimo. Raztopljeno odstranimo z ognja in le toliko ohladimo, da dobimo lepo mazavo kremo.

4

Ohlajen biskvit iz modla zvrnemo na delovno površino in odstranimo papir za peko. Po vrhu namažemo čokoladni obliv in ga posujemo s pisanimi mrvicami ali kakšnim drugim sladkornim posipom. Kolač narežemo na trikotnike ali pravokotnike in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Piščanec v solati s tortiljo

Enostavna malica za naše lačne najstnike

5 min
Enostavno

Fuži z jajčevci in maskarponejem

Okusen in hiter recept za testenine.

Enostavno

Hruškov čatni s suhimi marelicami

Omaka, ki se lahko postreže k mesu

1 h 50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.