© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zapečene testenine s tunino in grahom

Zakaj ne bi namesto lazanje pripravili zapečenih školjk? Velike testenine, grahova omaka, tunina ... in dober tek!

Zapečene testenine s tunino in grahom

Zakaj ne bi namesto lazanje pripravili zapečenih školjk? Velike testenine, grahova omaka, tunina ... in dober tek!

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Baked crab and pea giant shells

Sestavine

  • 300 g testenin v obliki velikih školjk
  • 400 g tunine iz konzerve
  • naribana lupinica in sok 1 bio limone
  • 1 šalotka
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 1 žlička sladkorja
  • ščep soli ali po okusu
  • 30 g drobno naribanega sira grana padano

grahova omaka

  • 3 žlice crème fraîche ali kisle smetane
  • 1 žlica oljčnega olja
  • košček masla
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • sol in poper
  • 3,5 dl piščančje jušne osnove
  • 500 g zamrznjenega graha
  • pest lističev mete
  • pest lističev bazilike

Sestavine

  • 300 g testenin v obliki velikih školjk
  • 400 g tunine iz konzerve
  • naribana lupinica in sok 1 bio limone
  • 1 šalotka
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 1 žlička sladkorja
  • ščep soli ali po okusu
  • 30 g drobno naribanega sira grana padano

grahova omaka

  • 3 žlice crème fraîche ali kisle smetane
  • 1 žlica oljčnega olja
  • košček masla
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • sol in poper
  • 3,5 dl piščančje jušne osnove
  • 500 g zamrznjenega graha
  • pest lističev mete
  • pest lističev bazilike

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). V kozici zavremo vodo, jo solimo in v njej kuhamo testenine toliko časa, da so na ugriz še nekoliko trde. Odcedimo jih, nato pa oplaknemo s hladno vodo in spet odcedimo.

2

Medtem ko se testenine kuhajo, pripravimo omako. V veliki kozici na srednji temperaturi segrejemo olje in maslo. Na njem pražimo drobno sesekljano čebulo 5 minut, da se začne mehčati, nato dodamo drobno sesekljan česen, temperaturo znižamo in pražimo še 5 minut. Solimo in popramo, nato dodamo jušno osnovo in približno 450 g graha. Zavremo in kuhamo 1 minuto, nato ugasnemo kuhalnik. Mešanico predenemo v multipraktik, dodamo crème fraîche ali kislo smetano, meto in baziliko ter zmeljemo v gladko omako.

3

Omako nalijemo v velik plitev pekač. V skledico damo nekoliko razkosano tunino, limonovo lupinico in sok, drobno sesekljano šalotko, kis, sladkor, ščep soli in crème fraîche ali kislo smetano ter dobro zmešamo. Školjke napolnimo z maso in jih položimo v grahovo omako. Posujemo jih s preostalim grahom in sirom grana padano. Pečemo jih 20 minut, da se sir zlato rjavo obarva, nato postrežemo.

Priljubljeni recepti

Torta čarovniška mačka

Mali kuharji in kuharice bodo z veseljem pomagali pri peki strašljivih prigrizkov in sladic, še bolj pa bodo uživali, ko jih bodo jedli.

Enostavno

Gobova obara

Gobova juha je najboljša na siv skoraj jesenski dan

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.