Kaj boste skuhali danes?
Zapečene testenine s tunino in grahom
Zakaj ne bi namesto lazanje pripravili zapečenih školjk? Velike testenine, grahova omaka, tunina ... in dober tek!
Zapečene testenine s tunino in grahom
Zakaj ne bi namesto lazanje pripravili zapečenih školjk? Velike testenine, grahova omaka, tunina ... in dober tek!
Sestavine
- 300 g testenin v obliki velikih školjk
- 400 g tunine iz konzerve
- naribana lupinica in sok 1 bio limone
- 1 šalotka
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 1 žlička sladkorja
- ščep soli ali po okusu
- 30 g drobno naribanega sira grana padano
grahova omaka
- 3 žlice crème fraîche ali kisle smetane
- 1 žlica oljčnega olja
- košček masla
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- sol in poper
- 3,5 dl piščančje jušne osnove
- 500 g zamrznjenega graha
- pest lističev mete
- pest lističev bazilike
Najboljši pad thai bo odslej kar vaš domač
Popolna kombinacija slanega, sladkega, kislega in pikantnega je razlog, da je pad thai postal priljubljen po vsem svetu. Pripravite ga še vi.
Kostanj, kot ga še ne poznate
Ker smo se navadnega pečenega kostanja že najdeli, smo ga tokrat nadgradili - z žajbljem, medom in maslom. Je kdo rekel, da je kostanj dolgočasen?
Italijanska klasika v novi preobleki: popoln čokoladni tiramisu
Kremast, čokoladen in brez jajc – ta tiramisu je preprosto popoln! Italijanska klasika v novi različici, ki jo boste želeli pripraviti znova in znova.
Sestavine
- 300 g testenin v obliki velikih školjk
- 400 g tunine iz konzerve
- naribana lupinica in sok 1 bio limone
- 1 šalotka
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 1 žlička sladkorja
- ščep soli ali po okusu
- 30 g drobno naribanega sira grana padano
grahova omaka
- 3 žlice crème fraîche ali kisle smetane
- 1 žlica oljčnega olja
- košček masla
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- sol in poper
- 3,5 dl piščančje jušne osnove
- 500 g zamrznjenega graha
- pest lističev mete
- pest lističev bazilike
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). V kozici zavremo vodo, jo solimo in v njej kuhamo testenine toliko časa, da so na ugriz še nekoliko trde. Odcedimo jih, nato pa oplaknemo s hladno vodo in spet odcedimo.
Medtem ko se testenine kuhajo, pripravimo omako. V veliki kozici na srednji temperaturi segrejemo olje in maslo. Na njem pražimo drobno sesekljano čebulo 5 minut, da se začne mehčati, nato dodamo drobno sesekljan česen, temperaturo znižamo in pražimo še 5 minut. Solimo in popramo, nato dodamo jušno osnovo in približno 450 g graha. Zavremo in kuhamo 1 minuto, nato ugasnemo kuhalnik. Mešanico predenemo v multipraktik, dodamo crème fraîche ali kislo smetano, meto in baziliko ter zmeljemo v gladko omako.
Omako nalijemo v velik plitev pekač. V skledico damo nekoliko razkosano tunino, limonovo lupinico in sok, drobno sesekljano šalotko, kis, sladkor, ščep soli in crème fraîche ali kislo smetano ter dobro zmešamo. Školjke napolnimo z maso in jih položimo v grahovo omako. Posujemo jih s preostalim grahom in sirom grana padano. Pečemo jih 20 minut, da se sir zlato rjavo obarva, nato postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Torta čarovniška mačka
Mali kuharji in kuharice bodo z veseljem pomagali pri peki strašljivih prigrizkov in sladic, še bolj pa bodo uživali, ko jih bodo jedli.