Kaj boste skuhali danes?
Komplet za vročo čokolado
Komplet za vročo čokolado
Sestavine
- sončnično olje za premaz
- 50 g mlečne čokolade
- 100 g temne čokolade
- solni cvet
- 4 cimetove paličice
dodatki
- 4 prazne, čiste plastične posodice od skutic (50 g)
- 4 papirnati modelčki za mini mafine
- celofan in prejica ali vrvica
- 4 keramični lončki
- darilni kartončki in pisalo
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- sončnično olje za premaz
- 50 g mlečne čokolade
- 100 g temne čokolade
- solni cvet
- 4 cimetove paličice
dodatki
- 4 prazne, čiste plastične posodice od skutic (50 g)
- 4 papirnati modelčki za mini mafine
- celofan in prejica ali vrvica
- 4 keramični lončki
- darilni kartončki in pisalo
Postopek
Zelo na tanko premažemo posodice od skute z oljem in jih postavimo na stran.
Obe vrsti čokolade narežemo na koščke. Mlečno čokolado med občasnim mešanjem stopimo v skledi nad kozico, v kateri narahlo vre voda, in jo nalijemo v pripravljene posodice. Postavimo jih v hladilnik ali kam drugam na hladno, da se čokolada strdi (približno 30 minut).
Ko je plast mlečne čokolade trda, po gornjem postopku stopimo še temno čokolado in jo prelijemo čez mlečno. Kakih 15 minut počakamo, da se malo strdi, nato po vrhu potresemo ščepec solnega cveta.
V dno vsakega papirnatega modelčka za mafine naredimo luknjico in skoznjo potisnemo cimetovo paličico. Konec paličice potisnemo v sredino čokolade v vsaki posodici, tako da je papirni obod obrnjen narobe kot dežniček – dokler se čokolada ne strdi, bo držal cimetovo paličico pokonci.
Pustimo, da se čokolada čez noč povsem strdi. Naslednji dan obrnemo posodice, vzamemo čokoladice ven, posodice in papirnate modelčke zavržemo. Čokoladice zavijemo v celofan in ga zavežemo. Cimetove paličice privežemo na lončke ali pa jih preprosto postavimo vanje in na darilni kartonček napišemo: »Dodaj vroče mleko.«
Darilna košara
Komplet za vročo čokolado dopolnimo in ga položimo v košaro skupaj z mehko odejo, dobro knjigo ali zgoščenko in parom toplih nogavic; s tem razveselimo nekoga, ki bo lahko užival v darilih ob topli peči.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jagnječje mesne kroglice s pistacijami na humusu
Humus in jagnjetina sta klasična kombinacija z Vzhoda
Marcipanove palčke
Velikonočni kolački s kokosom in belo čokolado
Presežke čokoladnih zajčkov in jajčk lahko spremenimo v odlične kolačke.