
Komplet za vročo čokolado
Komplet za vročo čokolado

Sestavine
- sončnično olje za premaz
- 50 g mlečne čokolade
- 100 g temne čokolade
- solni cvet
- 4 cimetove paličice
dodatki
- 4 prazne, čiste plastične posodice od skutic (50 g)
- 4 papirnati modelčki za mini mafine
- celofan in prejica ali vrvica
- 4 keramični lončki
- darilni kartončki in pisalo
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- sončnično olje za premaz
- 50 g mlečne čokolade
- 100 g temne čokolade
- solni cvet
- 4 cimetove paličice
dodatki
- 4 prazne, čiste plastične posodice od skutic (50 g)
- 4 papirnati modelčki za mini mafine
- celofan in prejica ali vrvica
- 4 keramični lončki
- darilni kartončki in pisalo
Postopek
Zelo na tanko premažemo posodice od skute z oljem in jih postavimo na stran.
Obe vrsti čokolade narežemo na koščke. Mlečno čokolado med občasnim mešanjem stopimo v skledi nad kozico, v kateri narahlo vre voda, in jo nalijemo v pripravljene posodice. Postavimo jih v hladilnik ali kam drugam na hladno, da se čokolada strdi (približno 30 minut).
Ko je plast mlečne čokolade trda, po gornjem postopku stopimo še temno čokolado in jo prelijemo čez mlečno. Kakih 15 minut počakamo, da se malo strdi, nato po vrhu potresemo ščepec solnega cveta.
V dno vsakega papirnatega modelčka za mafine naredimo luknjico in skoznjo potisnemo cimetovo paličico. Konec paličice potisnemo v sredino čokolade v vsaki posodici, tako da je papirni obod obrnjen narobe kot dežniček – dokler se čokolada ne strdi, bo držal cimetovo paličico pokonci.
Pustimo, da se čokolada čez noč povsem strdi. Naslednji dan obrnemo posodice, vzamemo čokoladice ven, posodice in papirnate modelčke zavržemo. Čokoladice zavijemo v celofan in ga zavežemo. Cimetove paličice privežemo na lončke ali pa jih preprosto postavimo vanje in na darilni kartonček napišemo: »Dodaj vroče mleko.«
Darilna košara
Komplet za vročo čokolado dopolnimo in ga položimo v košaro skupaj z mehko odejo, dobro knjigo ali zgoščenko in parom toplih nogavic; s tem razveselimo nekoga, ki bo lahko užival v darilih ob topli peči.