
Testenine z jurčki, ščuko in timijanom
Tudi ščuka se prilega testeninam.
Testenine z jurčki, ščuko in timijanom
Tudi ščuka se prilega testeninam.

Sestavine
- 320 g testenin
- 200 g fileja ščuke brez kosti
- 2 jurčka
- 2 stroka česna
- ½ rdečega čilija
- 3 žlice oljčnega olja
- vejica timijana
- sol
- poper

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji
Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Pripravite dišeči sirup iz vrtnic
Škoda, da vsako leto odvržemo toliko lističev teh prekrasnih rož, raje izdelajte sirup! Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK
Sestavine
- 320 g testenin
- 200 g fileja ščuke brez kosti
- 2 jurčka
- 2 stroka česna
- ½ rdečega čilija
- 3 žlice oljčnega olja
- vejica timijana
- sol
- poper
Postopek
Testenine skuhamo v slanem kropu, vendar ne do konca. Odcedimo jih in nekaj vode od kuhanja prihranimo. Jurčka obrišemo z vlažno kuhinjsko krpo in narežemo na tanke rezine. Česen olupimo in drobno nasekljamo. Čili operemo, odstranimo semena in narežemo na majhne kocke. Timijan splaknemo in osmukamo lističe. Ščukino meso narežemo na manjše kocke.
V ponvi na oljčnem olju popražimo česen in čili, ju potresemo s timijanom, dodamo narezano ščukino meso in dolijemo nekaj vode, v kateri so se kuhale testenine. Solimo, popramo in kuhamo še 5 minut. V ponev z omako dodamo skoraj kuhane testenine, dobro premešamo in kuhamo še nekaj minut.