
Piščančji ražnjiči po špansko
Prigrizek v stilu španskih tapasov je najboljši s česnovo majonezno omako.
Piščančji ražnjiči po špansko
Prigrizek v stilu španskih tapasov je najboljši s česnovo majonezno omako.

Sestavine
- 6 piščančjih stegen brez kosti in kože (pribl. 500 g)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička koromačevih semen
- 1 žlička dimljene mlete paprike
- 1 strok česna
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- sol
- česnova omaka aïoli (glej nasvet)
- 15 paličic za ražnjiče

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 6 piščančjih stegen brez kosti in kože (pribl. 500 g)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička koromačevih semen
- 1 žlička dimljene mlete paprike
- 1 strok česna
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- sol
- česnova omaka aïoli (glej nasvet)
- 15 paličic za ražnjiče
Postopek
Lesene paličice za ražnjiče pred peko v vodi namakamo 10 minut. Piščančja stegna razrežemo na 3 cm velike koščke in damo v večjo skledo. Koromačeva semena zdrobimo, česen pa stremo. V skledo s piščancem dodamo žlico oljčnega olja, sol, česen in kis ter dobro premešamo. To lahko naredimo že dan prej in meso mariniramo v hladilniku.
Na vsako paličico damo 2 do 3 koščke mesa. Preostalo olje zlijemo v ponev ali ga premažemo po plošči za žar. Ko je dovolj vroče, pečemo ražnjiče na vsaki strani 3 do 4 minute. Postrežemo s česnovo omako.
Česnova omaka
Česnovo omako (španska omaka aïoli) pripravimo tako, da zmešamo 8 žlic majoneze, 2 strta stroka česna, 1 žličko dimljene mlete paprike in malo limonovega soka.