Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sirova polenta z ragujem iz pečenice

Sirova polenta bo kot nalašč za hladen in mrakoben dan

Sirova polenta z ragujem iz pečenice

Sirova polenta bo kot nalašč za hladen in mrakoben dan

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
paradižnik pečenice sir polenta klobase
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 nasekljana čebula
  • 1 nasekljan strok česna
  • 2 pečenici
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (polpa)
  • 2 dl piščančje jušne osnove
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 vejica rožmarina
  • 200 g polente
  • 100 g naribanega dimljenega sira
  • sol
  • poper

Preberite tudi

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 nasekljana čebula
  • 1 nasekljan strok česna
  • 2 pečenici
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (polpa)
  • 2 dl piščančje jušne osnove
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 vejica rožmarina
  • 200 g polente
  • 100 g naribanega dimljenega sira
  • sol
  • poper

Postopek

1

V ponvi segrejemo oljčno olje in na srednji temperaturi nekaj minut pražimo čebulo in česen. Pečenici odstranimo ovitek, maso damo v ponev in pražimo še 8 do 9 minut. Ob tem mešamo in s kuhalnico poskušamo mesno maso čim bolj zdrobiti. Vmešamo sesekljan paradižnik, jušno osnovo, paradižnikovo mezgo in sesekljane lističe rožmarina. Zavremo, solimo, popramo in kuhljamo še 8 do 10 minut.

2

Medtem po navodilu z embalaže skuhamo polento. Kozico odstavimo z ognja in v polento vmešamo sir. Polento razdelimo na krožnike in jo obložimo z ragujem iz pečenice. Okrasimo z nekaj lističi rožmarina in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.