
Sardele s čilijem
Sardele s čilijem

Sestavine
- majna pest sesekljanega peteršilja
- 1 strok česna
- 1 svež rdeč čili
- 200 g filiranih sardel
- oljčno olje za pokapanje
- limona, ko postrežemo

Bralka sprašuje: "Ali so pesini listi užitni?"
"Pesini listi so videti zelo privlačni. Doslej sem jih vedno zavrgla, a sem pomislila, da so morda celo užitni. Ali jih lahko jemo in kako jih pripravimo?"

Tako preprosto doma pripravite mandljevo in ovseno "mleko"
Kako pripraviti rastlinske napitke doma? Zbrali smo recepte, trike in kulinarične razlage za boljši okus in več nadzora nad sestavinami.

Recept za svinjska rebrca, ki se kar stopijo v ustih
Ni ga piknika brez čevapčičev, pleskavic, stejkov in perutničk, a kraljestvo žara pripada svinjini - od kotletov, in slanine, pa do ribice, reber in klobas. A kako pripraviti sočno svinjsko meso na žaru, ki se bo kar stopilo v ustih?
Sestavine
- majna pest sesekljanega peteršilja
- 1 strok česna
- 1 svež rdeč čili
- 200 g filiranih sardel
- oljčno olje za pokapanje
- limona, ko postrežemo
Postopek
Majhno pest peteršiljevih listov, strok česna in svež rdeč čili nasekljamo. Filirane sardele v ponvi na malo olja z vsake strani pečemo 2 do 3 minute, da se hrustljavo zapečejo. Vzamemo jih iz ponve in položimo na krožnik.
V ponev damo pripravljen čili, česen in peteršilj ter poškropimo z oljčnim oljem. Pečemo eno minuto, nato omako polijemo pa sardelah in jed postrežemo s polovicami limon.