
Sestavine
- 1 lonček navadnega jogurta
- 2 jogurtova lončka moke
- 2 jajci
- 2 žlici sladkorja
- polovica zavojčka pecilnega praška
- malo naribane limone
- sončnično olje za peko
- sladkor v prahu za posip

Pšenično pivo je odlična poletna osvežitev
Iz Nemčije prihaja vrsta legendarnih pivskih stilov, a med njimi posebno mesto zaseda pšenično pivo, ki se prileže v prav vseh letnih časih.

Modra rakovica v našem morju: invazivna in agresivna, a izjemno okusna
V slovenskem morju opažajo vse več primerkov modre rakovice, agresivne invazivne vrste, ki povzroča ekološko in ekonomsko škodo. A malokdo ve, da modra rakovica v svetu slovi kot cenjena kulinarična specialiteta in da je njeno meso vrhunske kakovosti.

Hladilnik pred dopustom: porabite, kar imate, zamrznite, kar lahko
Preden se odpravite na težko pričakovani dopust, poskrbite, da vas ob vrnitvi v hladilniku ne pričakata pokvarjena hrana in neprijeten vonj. Porabite, kar imate, zamrznite, kar lahko – preverite naše praktične nasvete in odpotujte brez slabe vesti.
Sestavine
- 1 lonček navadnega jogurta
- 2 jogurtova lončka moke
- 2 jajci
- 2 žlici sladkorja
- polovica zavojčka pecilnega praška
- malo naribane limone
- sončnično olje za peko
- sladkor v prahu za posip
Postopek
V skledo ubijemo jajci in jima dodamo jogurt, sladkor, moko, pecilni prašek in na drobno naribano limonovo lupinico. Maso dobro premešamo.
V kozici segrejemo olje, nato z žlico zajemamo testo in ga zelo previdno polagamo v vroče olje.
Miške ocvremo do zlatorjave barve, jih s penovko poberemo iz olja in položimo na krožnik, obložen s kuhinjsko brisačko, da se miške razmastijo.
Pred postrežbo miške posujemo s sladkorjem v prahu.