
Peresniki z bučkami in skuto
Peresniki z bučkami in skuto

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 šalotka
- 4 majhne bučke
- 3 stroki česna
- 300 g peresnikov
- majhen šopek bazilike
- naribana lupina 1 limone
- 50 g naribanega parmezana
- 50 g pinjol
- 20 g albuminske skute (rikote)
- sol
- poper
- parmezan za posip

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 šalotka
- 4 majhne bučke
- 3 stroki česna
- 300 g peresnikov
- majhen šopek bazilike
- naribana lupina 1 limone
- 50 g naribanega parmezana
- 50 g pinjol
- 20 g albuminske skute (rikote)
- sol
- poper
- parmezan za posip
Postopek
Šalotko in česen olupimo in drobno sesekljamo. Bučke razpolovimo in narežemo na tanke rezine. V veliki ponvi segrejemo olje in približno 8 minut pražimo šalotko in bučke. Ko začnejo spreminjati barvo, dodamo česen in pražimo še 2 minuti.
Baziliko sesekljamo, nekaj listkov prihranimo za okras. Pinjole prepražimo v ponvici brez maščobe. Testenine skuhamo po navodilih z embalaže. Odcedimo jih in nekaj vode prihranimo. Stresemo jih v ponev z bučkami, dodamo sesekljano baziliko, limonovo lupino, parmezan in pinjole. Začinimo s soljo in poprom ter premešamo. Na testenine damo skuto in nežno premešamo, da skuta ostane v kepicah. Posujemo s parmezanom, okrasimo z baziliko in postrežemo.