
Paradižnikova juha s testeninami in čičerko
Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom
Paradižnikova juha s testeninami in čičerko
Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stebli stebelne zelene
- 2 stroka česna
- 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 150 g testeninskega rižka (ali drugih drobnih jušnih testenin)
- 7 dl zelenjavne jušne osnove
- sol
- 2 žlici bazilikinega pesta

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stebli stebelne zelene
- 2 stroka česna
- 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 150 g testeninskega rižka (ali drugih drobnih jušnih testenin)
- 7 dl zelenjavne jušne osnove
- sol
- 2 žlici bazilikinega pesta
Postopek
Čebulo in stebelno zeleno nasekljamo, česen stremo. V veliki kozici segrejemo 1 žlico oljčnega olja. Dodamo čebulo in zeleno ter pražimo 10 do 15 minut, da se začneta mehčati, nato dodamo česen in pražimo še 1 minuto. Primešamo preostale sestavine (razen pesta in preostalega olja) in zavremo.
Temperaturo zmanjšamo in juho nežno kuhamo 6 do 8 minut oziroma toliko časa, da se testenine skuhajo (upoštevamo čas, naveden na embalaži). Solimo po okusu in razdelimo v skledice.
Preostalo olje zmešamo s pestom in z mešanico pokapamo juho. Zraven postrežemo dober kruh.