Kaj boste skuhali danes?
Polnozrnate testenine z regratovim pestom
Polnozrnate testenine z regratovim pestom
Sestavine
- 500 g polnozrnatih testenin
regratov pesto
- 200 g regrata
- 100 g pinjol
- 70 g sveže naribanega parmezana
- 2 stroka česna
- 1 dl oljčnega olja
- sol
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 500 g polnozrnatih testenin
regratov pesto
- 200 g regrata
- 100 g pinjol
- 70 g sveže naribanega parmezana
- 2 stroka česna
- 1 dl oljčnega olja
- sol
Postopek
Regrat, olupljen česen in pinjole skupaj zmeljemo v multipraktiku. Solimo, dodamo malo olja in še naprej mešamo, da nastane gosta pasta. Nazadnje vmešamo parmezan in preostalo olje, pokusimo in po potrebi dosolimo.
V velikem loncu zavremo vodo, jo solimo, vanjo vsujemo testenine in jih skuhamo po navodilih na zavitku, da so al dente. Ko jih odcedimo, prihranimo malo vode od kuhanja.
Pesto razredčimo s par žlicami prihranjene vode in ga nežno segrejemo (vendar ga ne kuhamo!). Z njim zabelimo testenine in pomešamo. Po želji posujemo s še nekaj pinjolami in ostružki parmezana.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki
Začinjeni friandi
Friandi so mandljevi kolački, priljubljeni zlasti v Avstraliji in na Novi Zelandiji.
Mariniran rostbif na žaru
Šunka v testu
Šunka v testu je še ena velikonočna klasika, ki ne sme manjkati na praznični mizi.