
Polnozrnate testenine z regratovim pestom
Polnozrnate testenine z regratovim pestom

Sestavine
- 500 g polnozrnatih testenin
regratov pesto
- 200 g regrata
- 100 g pinjol
- 70 g sveže naribanega parmezana
- 2 stroka česna
- 1 dl oljčnega olja
- sol

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.

Hitro poletno kosilo: slastne jedi, ki so pripravljene brez dolgega kuhanja
Poletje je čas, ko želimo hitro pripravljene, lahkotne in okusne jedi. Tu je nekaj idej, ki vas ne bodo prikovale za štedilnik.

Sočen domač burger, ki vas bo navdušil s sestavinami in preprosto pripravo
Sploščeni burger ali smash burger je postal prava ikona enostavnega, a izjemno okusnega burgerja. Kaj je njegova skrivnost? Karamelizirana skorjica, sočno meso in preprosta sestava brez odvečnih dodatkov.
Sestavine
- 500 g polnozrnatih testenin
regratov pesto
- 200 g regrata
- 100 g pinjol
- 70 g sveže naribanega parmezana
- 2 stroka česna
- 1 dl oljčnega olja
- sol
Postopek
Regrat, olupljen česen in pinjole skupaj zmeljemo v multipraktiku. Solimo, dodamo malo olja in še naprej mešamo, da nastane gosta pasta. Nazadnje vmešamo parmezan in preostalo olje, pokusimo in po potrebi dosolimo.
V velikem loncu zavremo vodo, jo solimo, vanjo vsujemo testenine in jih skuhamo po navodilih na zavitku, da so al dente. Ko jih odcedimo, prihranimo malo vode od kuhanja.
Pesto razredčimo s par žlicami prihranjene vode in ga nežno segrejemo (vendar ga ne kuhamo!). Z njim zabelimo testenine in pomešamo. Po želji posujemo s še nekaj pinjolami in ostružki parmezana.