Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Polnozrnate testenine z regratovim pestom

Polnozrnate testenine z regratovim pestom

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 500 g polnozrnatih testenin

regratov pesto

  • 200 g regrata
  • 100 g pinjol
  • 70 g sveže naribanega parmezana
  • 2 stroka česna
  • 1 dl oljčnega olja
  • sol

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 500 g polnozrnatih testenin

regratov pesto

  • 200 g regrata
  • 100 g pinjol
  • 70 g sveže naribanega parmezana
  • 2 stroka česna
  • 1 dl oljčnega olja
  • sol

Postopek

1

Regrat, olupljen česen in pinjole skupaj zmeljemo v multipraktiku. Solimo, dodamo malo olja in še naprej mešamo, da nastane gosta pasta. Nazadnje vmešamo parmezan in preostalo olje, pokusimo in po potrebi dosolimo.

2

V velikem loncu zavremo vodo, jo solimo, vanjo vsujemo testenine in jih skuhamo po navodilih na zavitku, da so al dente. Ko jih odcedimo, prihranimo malo vode od kuhanja.

3

Pesto razredčimo s par žlicami prihranjene vode in ga nežno segrejemo (vendar ga ne kuhamo!). Z njim zabelimo testenine in pomešamo. Po želji posujemo s še nekaj pinjolami in ostružki parmezana.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.