
Testenine s pečeno poletno zelenjavo in panceto
Z bučkami, jajčevci in paradižnikom
Testenine s pečeno poletno zelenjavo in panceto
Z bučkami, jajčevci in paradižnikom

Sestavine
- 3 bučke
- 1 večji jajčevec
- 400 g podolgovatih paradižnikov
- 8 strokov česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 400 g testenin peresnikov
- 150 g pancete v koščkih
- nekaj kapljic oljčnega olja
- 25 g parmezana
- sol
- pest listov bazilike
- parmezan, ko postrežemo
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 3 bučke
- 1 večji jajčevec
- 400 g podolgovatih paradižnikov
- 8 strokov česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 400 g testenin peresnikov
- 150 g pancete v koščkih
- nekaj kapljic oljčnega olja
- 25 g parmezana
- sol
- pest listov bazilike
- parmezan, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Bučke razpolovimo in narežemo, jajčevec razrežemo na obročke, nato še na manjše koščke, paradižnike razpolovimo. Stroke česna pustimo v lupini. Zelenjavo in česen damo v velik pekač, prelijemo z oljem in začinimo s soljo, premešamo in razporedimo po pekaču v eni plasti, pečemo 35 minut, po 20 minutah premešamo.
Medtem skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Odcedimo vodo, nekaj tekočine, v kateri smo testenine kuhali, pa prihranimo.
Panceto in nekaj kapljic oljčnega olja damo v posodo, v kateri smo kuhali testenine. Pražimo jo 2 do 3 minute, da se zlato zapeče in postane hrustljava. V posodo vrnemo testenine in dodamo nariban parmezan, pečeno zelenjavo (česen iztisnemo iz lupine) in nekaj žlic tekočine, v kateri smo kuhali testenine. Primešamo še večino listov bazilike. Pred postrežbo jed posujemo s parmezanom in preostalimi listi bazilike.