
Testenine s pečeno poletno zelenjavo in panceto
Z bučkami, jajčevci in paradižnikom
Testenine s pečeno poletno zelenjavo in panceto
Z bučkami, jajčevci in paradižnikom

Sestavine
- 3 bučke
- 1 večji jajčevec
- 400 g podolgovatih paradižnikov
- 8 strokov česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 400 g testenin peresnikov
- 150 g pancete v koščkih
- nekaj kapljic oljčnega olja
- 25 g parmezana
- sol
- pest listov bazilike
- parmezan, ko postrežemo

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 3 bučke
- 1 večji jajčevec
- 400 g podolgovatih paradižnikov
- 8 strokov česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 400 g testenin peresnikov
- 150 g pancete v koščkih
- nekaj kapljic oljčnega olja
- 25 g parmezana
- sol
- pest listov bazilike
- parmezan, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Bučke razpolovimo in narežemo, jajčevec razrežemo na obročke, nato še na manjše koščke, paradižnike razpolovimo. Stroke česna pustimo v lupini. Zelenjavo in česen damo v velik pekač, prelijemo z oljem in začinimo s soljo, premešamo in razporedimo po pekaču v eni plasti, pečemo 35 minut, po 20 minutah premešamo.
Medtem skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Odcedimo vodo, nekaj tekočine, v kateri smo testenine kuhali, pa prihranimo.
Panceto in nekaj kapljic oljčnega olja damo v posodo, v kateri smo kuhali testenine. Pražimo jo 2 do 3 minute, da se zlato zapeče in postane hrustljava. V posodo vrnemo testenine in dodamo nariban parmezan, pečeno zelenjavo (česen iztisnemo iz lupine) in nekaj žlic tekočine, v kateri smo kuhali testenine. Primešamo še večino listov bazilike. Pred postrežbo jed posujemo s parmezanom in preostalimi listi bazilike.