
Testenine s pečenimi šparglji, panceto in paradižnikom
Testenine s pečenimi šparglji, panceto in paradižnikom

Sestavine
- 400 g peresnikov
- 500 g špargljev, obrezanih in razrezanih na tri dele
- 2 žlici oljčnega olja
- 6 rezin pancete, narezanih na majhne koščke
- 200 g češnjevih paradižnikov
- majhna pest listov bazilike
- sol
- nariban parmezan za posip

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 400 g peresnikov
- 500 g špargljev, obrezanih in razrezanih na tri dele
- 2 žlici oljčnega olja
- 6 rezin pancete, narezanih na majhne koščke
- 200 g češnjevih paradižnikov
- majhna pest listov bazilike
- sol
- nariban parmezan za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V slanem kropu skuhamo testenine. Šparglje damo v pekač, jih polijemo z oljčnim oljem in zmešamo s koščki pancete. Pečemo 10 minut oziroma toliko časa, da je panceta že skoraj hrustljavo zapečena. Primešamo razpolovljene češnjevce in pečemo še 5 minut.
Testenine odcedimo in jih stresemo v pekač s šparglji. Liste bazilike natrgamo na koščke in jih vmešamo med testenine. Dobro premešamo in postrežemo v globokih krožnikih, potreseno s parmezanom.