
Testenine s pečenimi šparglji, panceto in paradižnikom
Testenine s pečenimi šparglji, panceto in paradižnikom

Sestavine
- 400 g peresnikov
- 500 g špargljev, obrezanih in razrezanih na tri dele
- 2 žlici oljčnega olja
- 6 rezin pancete, narezanih na majhne koščke
- 200 g češnjevih paradižnikov
- majhna pest listov bazilike
- sol
- nariban parmezan za posip
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 400 g peresnikov
- 500 g špargljev, obrezanih in razrezanih na tri dele
- 2 žlici oljčnega olja
- 6 rezin pancete, narezanih na majhne koščke
- 200 g češnjevih paradižnikov
- majhna pest listov bazilike
- sol
- nariban parmezan za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V slanem kropu skuhamo testenine. Šparglje damo v pekač, jih polijemo z oljčnim oljem in zmešamo s koščki pancete. Pečemo 10 minut oziroma toliko časa, da je panceta že skoraj hrustljavo zapečena. Primešamo razpolovljene češnjevce in pečemo še 5 minut.
Testenine odcedimo in jih stresemo v pekač s šparglji. Liste bazilike natrgamo na koščke in jih vmešamo med testenine. Dobro premešamo in postrežemo v globokih krožnikih, potreseno s parmezanom.