
Kaj boste skuhali danes?
Testenine s pečenimi jajčevci in paradižnikom
Testenine s pečenimi jajčevci in paradižnikom

Sestavine
- 1 večji jajčevec
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 večja stroka česna
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlička sladkorja
- pest listov bazilike
- 250 g kratkih testenin (svedrčki, peresniki ...)
- sol
- listi bazilike za posip

Krompirjeve pice: ideja za prigrizek, ki vas bo navdušila
Ste naveličani klasičnih pic in vedno enakih kombinacij? Potem je čas, da spoznate krompirjeve pice.

Okusni recepti za krepak imunski sistem
Jesenske viroze? Poskrbite za obrambo telesa z recepti, ki krepijo zdravje in imunski sistem, hkrati pa bodo navdušili vso družino.

5 najboljših receptov za kremno bučno juho
Bučna juha je jesenska klasika: topla, kremasta in polna okusa. Spoznajte trike za pripravo ter poskusite naše najljubše različice receptov.
Sestavine
- 1 večji jajčevec
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 večja stroka česna
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlička sladkorja
- pest listov bazilike
- 250 g kratkih testenin (svedrčki, peresniki ...)
- sol
- listi bazilike za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Jajčevec operemo in ga narežemo na manjše kose, prelijemo jih z oljem, začinimo s soljo in damo skupaj z neolupljenima strokoma česna v pečico. Pečemo 10 minut, nato dodamo paradižnik, kis in sladkor ter pečemo še 5 minut. Medtem po navodilih z embalaže skuhamo testenine in jih odcedimo.
Ko se zelenjava zmehča, odstranimo česen in ga iztisnemo iz lupine na desko. Z vilicami ga zmečkamo in tako dobljeni česen skupaj z baziliko vmešamo k pečenim kosom jajčevca in paradižnika. Z vilicami rahlo zmečkamo tudi paradižnik. Vsebini v pekaču dodamo odcejene testenine, premešamo, nato pa razdelimo na dva krožnika, posujemo z listi bazilike in postrežemo.
Mesna različica
Za mesno različico te jedi na manjše kose natrgamo 4 rezine slanine in jih razporedimo po pekaču. Dodamo neolupljena stroka česna z malo olja in pečemo po zgornjem receptu. Dodamo paradižnik, kis in sladkor ter eno žličko suhega timijana. Nadaljujemo po zgornjem receptu, na koncu baziliko zamenjamo s peteršiljem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jagodni šodo z marsalo
Le nekaj sestavin - pa tak užitek: šodo z marsalo in jagodami.
Dimljeni losos s kaprami in marinirano šalotko
Osvežilna predjed kontrastnih okusov in tekstur