
Postrv, ovita v panceto
Postrv, ovita v panceto

Sestavine
- 1 limona
- 2 manjši očiščeni postrvi
- šopek timijana
- 1 sesekljan strok česna
- 4 rezine pancete
- 4 žlice oljčnega olja
- 100 g stročjega fižola
- 2 žlici prepraženih mandljevih lističev
- sol
- poper
Preberite tudi

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.
Sestavine
- 1 limona
- 2 manjši očiščeni postrvi
- šopek timijana
- 1 sesekljan strok česna
- 4 rezine pancete
- 4 žlice oljčnega olja
- 100 g stročjega fižola
- 2 žlici prepraženih mandljevih lističev
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Polovico limone narežemo na 4 tanke rezine, iz druge polovice iztisnemo sok. Vsako ribo na eni strani trikrat zarežemo, položimo na pekač tako, da je zarezana stran zgoraj in jo zunaj in znotraj rahlo začinimo s soljo in poprom. V trebušno votlino položimo vejice timijana, malo česna in rezino limone. Preostali timijan položimo na površino ribe, in ga pokrijemo z rezino limone. Tako pripravljeno ribo ovijemo v panceto, tako da pritrdimo timijan in limono. Enako pripravimo drugo ribo, pokapljamo ju z žlico olja in pečemo 20 minut.
Medtem ko se riba peče, v slanem kropu kuhamo 5 do 6 minut stročji fižol, da ostane še čvrst. Odcedimo ga, začinimo z limonovim sokom, oljčnim oljem in mandlji. Na krožnik položimo ribo s stročjim fižolom in postrežemo.