
Svedrčki z jajčevci, pinjolami in rozinami po sicilijansko
Sicilijanci obožujejo jajčevce na vse načine. Poskusite jih v tej slastni pašti!
Svedrčki z jajčevci, pinjolami in rozinami po sicilijansko
Sicilijanci obožujejo jajčevce na vse načine. Poskusite jih v tej slastni pašti!

Sestavine
- 4–5 žlic oljčnega olja
- 1 srednje velika rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 1 majhen posušen čili
- pest svežega origana ali majarona
- 2 srednja velika jajčevca
- 50 g rozin
- 4 večji paradižniki
- 2 žlički paradižnikove mezge
- 2 žlici kaper
- 2–3 žlice rdečega vinskega kisa
- 400 g testenin svedrčkov (fusilli)
- prgišče mete
- 50 g popraženih pinjol
- starana rikota ali parmezan, ko postrežemo
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 4–5 žlic oljčnega olja
- 1 srednje velika rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 1 majhen posušen čili
- pest svežega origana ali majarona
- 2 srednja velika jajčevca
- 50 g rozin
- 4 večji paradižniki
- 2 žlički paradižnikove mezge
- 2 žlici kaper
- 2–3 žlice rdečega vinskega kisa
- 400 g testenin svedrčkov (fusilli)
- prgišče mete
- 50 g popraženih pinjol
- starana rikota ali parmezan, ko postrežemo
Postopek
Olupljeno čebulo in česen narežemo na tanke rezine, čili in origano nasekljamo. Jajčevce narežemo na 2,5 cm velike kocke, paradižnik nasekljamo, kapre operemo, odcedimo in grobo nasekljamo. V veliki ponvi segrejemo pol žlice oljčnega olja in nežno pražimo čebulo, česen in čili ter polovico origana, da se zmehčajo.
Medtem v drugi ponvi segrejemo 3 do 4 žlice olja in na njem popečemo jajčevce. Ko se zmehčajo, jih dodamo k čebulni mešanici. Rozine popečemo na pol žlice olja, in ko se napihnejo, jih dodamo jajčevcem. Dodamo tudi paradižnike, mezgo in preostali origano. Kuhamo na srednji temperaturi 15 do 20 minut, da se vsi okusi dobro zvežejo.
Na koncu dodamo kapre in kis. Omako pustimo na nizki temperaturi, medtem ko v vreli slani vodi kuhamo testenine. Če postane omaka pregosta, prilijemo malo vode, v kateri se kuhajo testenine. Kuhane testenine odcedimo, vmešamo v omako, posujemo s svežo grobo nasekljano meto in popraženimi pinjolami. Po želji si lahko sami naribamo še sir.