
Poprov steak s pečenim peteršiljevim krompirjem
Popoln steak za nedeljsko kosilo.
Poprov steak s pečenim peteršiljevim krompirjem
Popoln steak za nedeljsko kosilo.

Sestavine
- 3 veliki rdeči krompirji
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- majhen šopek peteršilja
- 2 goveja steaka (file ali hrbet) po 150 g
- kanček olja za steake
- 1 žlička strtega črnega popra
- košček masla
- sol
- vodna kreša za solato

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 3 veliki rdeči krompirji
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- majhen šopek peteršilja
- 2 goveja steaka (file ali hrbet) po 150 g
- kanček olja za steake
- 1 žlička strtega črnega popra
- košček masla
- sol
- vodna kreša za solato
Postopek
Krompir olupimo in narežemo na večje kose. Damo ga v kozico z vodo, zavremo in kuhamo 2 minuti, nato pa odcedimo. V večji ponvi segrejemo oljčno olje in na njem počasi 20 minut pečemo krompir. Občasno ga obrnemo, da bo z vseh strani zlat in hrustljav. Česen olupimo in sesekljamo. Tudi peteršilj sesekljamo. Ko je krompir pečen, vmešamo česen in pražimo še eno minuto. Na koncu vmešamo še peteršilj. Krompir solimo in odstavimo.
Medtem premažemo steake z oljem in vanje vtisnemo strt črn poper. Segrejemo ponev za žar in steake spečemo do želene stopnje (2,5 minute na vsaki strani za malo pečene, 3,5 minute za srednje pečene in 4,5 minute za prepečene). Poprove steake pustimo počivati 5 minut, na vsakega damo košček masla in jih postrežemo s pečenim krompirjem in solato iz vodne kreše.