
Svinjski zrezki s krompirjevo panado
Svinjski zrezki cvrti v testu iz krompirja.
Svinjski zrezki s krompirjevo panado
Svinjski zrezki cvrti v testu iz krompirja.

Sestavine
- 4 svinjski zrezki
- mehka moka za povaljanje
- repično olje za cvrenje
- hren za posip
testo za cvrenje
- sol
- 4 krompirji
- 2 stroka česna
- 2 jajci
- 4 žlice mošta
- 2 žlici mleka
- malo moke
- poper
- majaron

Kako dobro posušiti solato in zakaj je to sploh pomembno
Zagotovo ste tako kot ena izmed naših bralk že videli po trgovinah plastično posodo za sušenje solate. In morda ste se že vprašali, zakaj bi to sploh potrebovali?

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.
Sestavine
- 4 svinjski zrezki
- mehka moka za povaljanje
- repično olje za cvrenje
- hren za posip
testo za cvrenje
- sol
- 4 krompirji
- 2 stroka česna
- 2 jajci
- 4 žlice mošta
- 2 žlici mleka
- malo moke
- poper
- majaron
Postopek
Najprej pripravimo testo za cvrenje. Krompir olupimo in drobno naribamo. Pomešamo ga s strtim česnom, jajci, moštom, mlekom, moko, soljo, poprom in majaronom.
Zrezke rahlo potolčemo, solimo, povaljamo v moki in pomočimo v testo.
Tako pripravljene svinjske zrezke ocvremo v vročem olju in potresemo s sveže naribanim hrenom. Kot prilogo ponudimo rizi-bizi ali dušeno zelenjavo in poljubno solato.